ראיון קבוצתי של ווטסאפ החלוצות עם ח״כ עמיר פרץ, מועמד לראשות מפלגת העבודה ולשעבר שר הבטחון ויו״ר העבודה, חבר בועדת חוץ ובטחון והועדה לשוויון מגדרי בכנסת ה 20, לשעבר יו״ר ההסתדרות.
[החלפת את הנושא אל “החלוצות מראיינות את פרץ”][צירפת את עמיר פרץ]
[צירפת את טל האריס]
טל: שלום לח״כ עמיר פרץ ותודה שהצטרפת לראיון בקבוצת החלוצות של הפלוג. אצלנו השם של הקבוצה הוא בלשון נקבה 365 ימים בשנה ויש פה גם חברים מקבוצת הפועלות, היזמיות והקצינות של הפלוג. נמצאים כאן על הקו כ 130 מנויים של הפלוג. שלום גם לטל האריס.
טל: אז לפני שנתחיל – נשמח לאיזה תמונה – לראות שזה אתה איתנו שם.
טל: ואני אבקש מכל הנוכחים להמתין עם ההצבעה. ועם ההערות. יש כאן המון אנשים- אם תפריעו כבר מעכשיו לא נוכל לנהל את זה.
עמיר פרץ: אהלן חברות וחברים – אנחנו שמחים לעלות בפלוג דווקא ביום האישה הבינלאומי!
טל: אני אשאל שתי שאלות ראשונות ולאחר מכן אפתח לקבוצה לשאול
טל: השאלה הראשונה שלי נוגעת לעבודה שלך בועדת חוץ ובטחון. אנחנו צופים בהתגלגלות של פרשה ובה מתגלה שתפקיד הח״כים כמי שמפקחים על הרכש הצבאי-בטחוני – הוא קריטי. האם אתה נחשפת לאופן אישורי רכש הצוללות וספינות הסער, וביטול המכרזים. כמי שהיה שר בטחון, ומכיר את הדברים גם מן הצד השני, נדמה לציבור שמשרד הבטחון שולט בהכל, אבל כאן המוערבות היתה מעל לראש של משרד הבטחון. ומה התפקיד של הח״כים בכל זה?
עמיר פרץ: הנושא ראוי לדיון בועדות משנה, בהן הדברים נחשפים עד הפרט האחרון ומטבע הדברים איני יכול להרחיב כאן מעבר לכך. בנוגע לפרשת הצוללות העובדה שההחלטות התקבלו מחוץ למערכת הצבאית ועברו למועצה לביטחון לאומי מצביהע על תקלה קשה שמעלה סימני שאלה גדולים גם לגבי הצורך המיידי בהן וגם לגבי הפיקוח
טל: אתה מרגיש שחברי ועדת חו״ב מילאו את תפקידם? הציבור מרגיש שהועדות בכנסת , במיוחד באישור תקציב – מכונסות לעיתים בשביל חותמת הגומי.. אישור תקציב – הכוונה תקציב בטחוני.
עמיר פרץ: הדבר מתנהל בועדות המשנה כפי שצריך, נושא תקציב הביטחון נידון בועדה מיוחדת של ועדת חוץ וביטחון וועדת הכספים ובתקציב האחרון שהוגש ע״י הממשלה נערכו שינויים רבים בשל התערבות הועדה. יחד עם זאת, לקואליציה יש רוב גורף בועדה ובסופו של דבר ההחלטות מתקבלות גם כאשר זו בניגוד לאופוזיציה. תרצי דוגמא לכך?
טל: כן
עמיר פרץ: בדיון סביב צמצום היקף כוח האדם בשירות הקבע עמדתי היתה שיש לעשות הכל כדי לשמור על הקצינים הצעירים בדרגות סרן ורס״ן – כי הם הכוח העתידי של צה״ל. לצערי הקואליציה אישרה רק חלק מההצעות שלי.
טל: השאלה השניה שלי – למה דווקא אתה לראשות המפלגה? הבוחרים של העבודה כבר בחרו בך פעם, בטחו בך, ראו אותך הולך למשרד הבטחון במקום (אולי) לאוצר. אם העבודה תהיה מפלגה שניה או שלישית בכנסת ה 21 – איך הם יוכלו לסמוך עליך שתוביל מהלכים כלכליים, חברתיים?
רועי: סליחה על ההתערבות – גם הממשלה שבה עמיר היה שר בטחון, הובילה למשל את העלאת שכר המינימום ע”פ דרישתו.
טל: 🙂 נחכה לתשובה ..
עמיר פרץ: אני מגיע לכל תפקידיי עם תפיסת עולם מגובשת של צדק חברתי ושלום וזה מסייע בידי לקבל החלטות בכל תפקיד אותו ביצעתי. לצד המינוי שלי כשר ביטחון, ההסכם הקואליציוני שחתמתי עם אהוד אולמרט כלל הישגים חברתיים גדולים ביותר: חוק פנסיה חובה לכל אזרח, העלאת שכר המינימום, צמצום כוחן של חברות כוח האדם והגדלת סל התרופות באופן משמעותי. כשר ביטחון נתתי דגש לעורף בעשייתי ולכן קיבלתי את ההחלטה להקים את רח״ל (הרשות לחירום לאומי) ולקדם את כיפת ברזל.
עמיר פרץ: נקודה נוספת. אני המועמד היחיד שיכול להביא ציבורים נוספים למפלגת העבודה ולמחנה המרכז שמאל ובכך להביא לשלטון. בשנת 2006 ניצחתי את נתניהו בכל קלפיות הפריפריה החברתית והגאוגרפית. ניצחתי אותו בעבר וננצח שוב
טל: אחרי תשובתו של ח״כ פרץ -אני פותחת לשאלות. תמרי ראשונה (כי היא נכנסת לשיעור) ואחריה – השאר.
אילנה: ☝
בן: ☝
חנה: ☝
עילית: ☝
אורי: ☝
תמרי: שלום עמיר, כסטודנטית 3 שנים במכללת ספיר, אשמח לדעת אם אתה חש שהמכללה מחזקת ומפתחת את שדרות או להפך ולמה?
טל: אחרי תמר- אורי, ראמי, עילית.
אגם: ☝
שי: ☝
עומר:☝
ראמי:☝
רועי: ☝
עמיר פרץ: המכללה הפכה לאחד הגורמים המשמעותיים ביותר בשדרות לטובה. כמי שכיהן כחבר בוועד המנהל של המכללה מתוקף תפקידי כראש עיר בעבר, אני יכול להעיד שתרומתה של המכללה כיום עולה על כל הציפיות. הסטודנטים יצרו ביקושים גדולים בדיור בעיר, הסטודנטים יוצרים רשת שלמה של תרבות צעירה ותוססת ומשתלבים בקהילה ע״י סיוע למשל לתלמידים מתקשים וחלק מהם אף מוצא את ביתם בשדרות. אני מאחל למכללת ספיר להכפיל ולשלש את מספריה ותרומתה רק תלך ותגדל
טל: אורי
אורי: שלום עמיר. אני רוצה לשאול לגבי תופעת יאיר לפיד וההצלחה שלו בסקרים האחרונים. עם כל ההסתגויות המתבקשות לגבי סקרים, הוא כנראה עושה *משהו* נכון. מה לדעתך מפלגת העבודה יכולה ללמוד מההצלחה שלו, או במילים אחרות, מה הוא עושה נכון ואתם (נכון לעכשיו) פחות?
טל: אחרי התשובה: ראמי, עילית, בן, שי, חנה
תמרי: תודה
עמיר פרץ: המחנה הציוני במשבר שגורם לנדידה של מצביעים בסקרי מצב הרוח הנוכחי לעבר יש עתיד. זה קרה בעבר וכאשר המפלגה התחזקה הקולות חזרו אליה וזה יקרה גם הפעם. דווקא הקול הצלול והברור שאשמיע כיו״ר מפלגת העבודה יחזיר את הבוחרים אלינו שנוטים כעת בסקרים לתמוך ביאיר לפיד. בחירתי תביא להגדלת התמיכה מצד ציבורים נוספים ובכך תביא גם לחזרתם של מצביעי המחנה הציוני הביתה
טל: ח״כ פרץ. אבל התשובה הזו היא בסיסמאות. עם כל הכבוד. יש בעיות קשות, מריבות בפלגים שונים, מאבק מכוער בהסתדרות. מן התשובה שלך אני מבינה – שזה הכל עניין פרסונלי. כלומר, רק יבחרו בעמיר פרץ והמצב יהיה יותר טוב.. כן?
יעקב:☝
יונתן: ☝
יניב : ☝
עמיר פרץ: שקט הוא רפש. נדאג להפוך את המאבקים הדמוקרטיים הפנימיים תורמים לגיבוש תעודת הזהות הרעיונית שלה ועדיפים אלפי מונים על הדיקטטורה השקטה שמנהל יאיר לפיד שאין בה ולו מסר אחד ומשתדלת להימנע מכל עמדה ברורה.
טל: ראמי – תורך
ראמי: שאלה לחבר כנסת עמיר פרץ , כמנהיג ששואף להוביל שוב פעם את מפלגת העבודה האם כבודך יתחבר או יגיע להבנות עם מפלגות שמאל : מרצ ומרכיבי המשותפת , כמו שרבין עשה בשנות התשעים , כמו כן מי הם השותפים הטבעיים לפי דעתך ?
טל: ואני אחדד, אם אפשר, איך תשים סוף למצב בו ח״כים מן המשותפת, ערבים, לא נתפסים כמי שאפשר להכניסם לקואליציה. כל נבחר ציבור של העבודה לפניך, השתדל להעמיד פנים כאילו הוא לא ישתף איתם פעולה וזאת כדי לא להרחיק בוחרי מרכז. האם זה יגמר תחתיך?
עמיר פרץ: המאמץ הראשון שלנו לאחד את כל הכוחות שרוצים להחליף את נתניהו. בשלב השני נקים ממשלה.
טל: איימן עודה יהיה שר בקואליציה שלך? (אם תיבחר)
טל: אחרי התשובה – עילית את הבאה בתור. אחרי עילית – בן ו.; שי ו.; חנה.
עמיר פרץ: טל, אני המנהיג הראשון והיחיד שמינה שר מוסלמי בישראל ולכן ברור שאעשה הכל כדי שאזרחים בארץ יזכו לייצוג ללא הבדלי דת, גזע ומין. אין ספק שהאירועים שהתרחשו ברשימה המשותפת מקשים מאוד על האפשרות לצרפם לקואליציה עתידית. למעשה, הקושי גדול עד כדי כך שזה נהפך לבלתי אפשרי. אני מאחל לנו שהרשימה המשותפת תתחלק למרכיביה הקודמים כדי שיהיה ניתן לשתף פעולה עם מרכיבים מתונים בה ולא עם הרשימה הנוכחית שהשתלט עליה אופי קיצוני ולאומני.
טל: נתת לי כותרת. תודה.
ראמי: תודה לך, עוד שאלה האם אתה מרצ השותפה טבעית למפלגת העבודה ?
עילית: ח”כ עמיר פרץ מה ההישג החברתי הכי חשוב שהיה לך וכאימא לילדה נכה ואישה נכה האם אתה רואה פתרון לדרישת הנכים לעלות את הקצבה הנכות ?
עמיר פרץ: אחד ההישגים החברתיים החשובים ביותר היה סיוע למאבק הנכים בשביתה שארכה 77 יום ולאחר מכן חתמתי על הסכם שחתמתי עם ראה״מ אריאל שרון ז״ל שמהווה תשתית לכל הזכויות הקיימות כיום במדינת ישראל לאוכלוסיית הנכים. אני תומך בהצמדת קצבת הנכים וגמלאות הביטוח הלאומי בכלל לשכר המינימום.
טל: ואם מצמידים – אז איפה אתה מקצץ? מאיפה אתה מביא תקציב לזה? הרי- ברגע שיש מהלך הצמדה כזה, צריך להוריד במקום אחר.
עילית: תודה לך עמיר
אריאל: השלום יבוא עד אז מן הסתם ויהיה אפשר לקצץ בתקציב הביטחון
חנה: חשבתי מהצוללות?
עמיר פרץ: התקציב לנושאים החברתיים בישראל עומד על 31% מהתוצר הלאומי הגולמי כאשר הממוצע ב-oecd עומד על 38%. כל אחוז מתל״ג שווה עשרה מליארד ש״ח. בעת ממשלת רבין התקציב לנושאים החברתיים עמד 40% מהתל״ג וממשלות נתניהו מאז שחקו תקציבים אלה מהקבוצות החלשות והמוחלשות ב-80 מליארד בבסיס התקציב ואת זה נחזיר בתהליך רב-שנתי
טל: בן תורך.
בן: שלום לח”כ פרץ, בפעם הקודמת שהתמודדת לראשות העבודה הפסדת ובסופו של דבר עזבת את המפלגה וחברת לציפי לבני. האם הבוחרים צריכים לחשוש ממהלך דומה במקרה ולא תזכה בפריימריז הקרובים?
חיים: איזה ניסוח עדין
טל: אחרי התשובה לבן: שי, חנה, אגם, יונתן.
עמיר פרץ: בן, במשך 35 שנות שירותי את המדינה – היו לי הצלחות גדולות ולצידן גם החלטות פחות טובות. אחת הטעויות הפוליטיות שלי הינה עזיבת המפלגה, אבל עשיתי זאת רק מתוך אמונה ורצון שנוכל לקדם את תהליך השלום. אני רוצה להדגיש כי איני שייך לחברי הכנסת שחיפשו פתרון לעצמם או כי עברו מפלגה כי לא קיבלו מקום במפלגתם. קיבלתי את החלטתי אז אחרי שנבחרתי למקום השני בפריימריז ומקומי היה מובטח. האמנתי שיחד עם לבני נניף את דגל השלום ונסייע לגוש להחליף את נתניהו
טל: שי – go
שי: סליחה על השאלה הארוכה, יש צורך בהקדמה; חהכ פרץ שלום, שמי שי ואני תזונאי עופות וגם עוסק בחקלאות (מגדל עופות). מגיעים לפה לראיונות מספר רב של פוליטיקאים, מימין ומשמאל, וכולם עונים תשובות דומות שהם לא מכירים מספיק את הבעיות של החקלאים בישראל. במקרה שלך, ולאור ניסיונך רב השנים, זה לא המצב. ולכן, אשאל אותך שאלה קונקרטית. אתה, בשבתך כיור ההסתדרות תמכת והובלת מיסוי כבד על עובדים זרים בחקלאות. זאת בטענה כי התאילנדים תופסים את מקומם של הישראלים. (מהלך שנשכח בגלל שמכרתם את הפנסיות שלנו) סלח לי אדוני, אבל זו אמירה מנותקת. אין ישראלי אחד שרוצה לעבוד בחממות העגבניות של כוכב מיכאל או במלפפונים של נתיב העשרה בצהריים באמצע אוגוסט.
המיסוי הזה גרם למשבר כלכלי חמור בקרב החקלאים (ובוטל בסיוע השר כחלון). תוסיף לזה את עמלות תאגידי השיווק (הקרטלים) וחוסר המימון המחקרי (ישראל הייתה פעם הראשונה בעולם במחקר חקלאי) ותבין למה החקלאות בישראל גוססת. אחרי שנים שבהן מינתה מפלגת העבודה בעלי אינטרסים ומכבי שריפות (שמחון למשל) לתפקידי מפתח, למה שציבור החקלאים יחזור למפלגת העבודה?
אודה להתייחסותך,
טל: אחרי התשובה לשי – חנה, אילנה. סליחה טעות. אחרי התשובה לשי: חנה, אגם, יונתן ואז אילנה.
עמיר פרץ: קודם כל אני רוצה להזכיר שהייתי בעצמי חקלאי והתפרנסתי מעבודת אדמה, גידול פרחים ושום, ואני מכיר את ההתמודדות של החקלאי באופן אישי. אני רואה בחקלאות בישראל ערך חברתי, כלכלי וגם ציוני ממעלה ראשונה. לכן אחזק את החקלאות בעדיפות עליונה.
באשר לעמדתי באשר לעובדים הזרים: בתקופה בה החלה העסקת עובדים זרים בענף החקלאות, האמנתי שיש לסייע לחקלאים בהטמעת טכנולוגיות חדשות וסבסוד עובדים ישראלים בענף. כיו״ר ההסתדרות רציתי לוודא שכניסת עובדים זרים לתחום לא תגרור בעקבותיה פגיעה בשכר של כלל העובדים בישראל.
כיום, במצב בו אנו נמצאים – נוכחות העובדים הזרים בענפי הסיעוד, הבניין והחקלאות היא חלק ממציאות קיימת. אני בהחלט מתכוון לבחון את הסוגיה הזו מחדש, כדי לשמור על יציבות בענפים אלה וענף החקלאות במיוחד, בו אני רואה ערך ציוני ממדרגה ראשונה.
טל: אתה שבע רצון מן המהלכים של שר האוצר בנושא? אני יודעת שנגד שר החקלאות אריאל – יש הרבה זעם מן החקלאים.
טל: לנבחרים של מפלגת העבודה – יש עדיין דרך למשוך אליהם את החקלאים ? כי הציבור הזה היה פעם תומך טבעי שלכם ונדמה שהם הרימו ידיים (מן השמאל)
שי: יש צורך בשינוי המדיניות הממשלתית בקשר לחקלאות. רפורמות מקיפות בשיתוף החקלאים ! תודה
עמיר פרץ: אני לא מסכים עם חלק גדול מהחלטות הממשלה בנושא זה, לרבות הצפת השוק בתוצרים מיובאים הפוגעת בכושר התכנון של החקלאים. אני מתכוון לעשות הכל כדי שתהיה יציבות ואופק של השקעות בחקלאות. חשוב להדגיש גם שהתוצרת החקלאית שלנו והפיקוח עליה הם מהטובים ביותר והיו מקרים בהם שוק היבוא הפרוע חשף את הציבור לסכנות בריאותיות ממשיות.
עמיר פרץ: אין לי ספק שהחיבור הטבעי של החקלאים בישראל למפלגת העבודה הוא טבעי ותפקידה של המפלגה להיות להם בית חם, על-בסיסו נבטא את אחריות המדינה כלפי החקלאות והחקלאים.
טל: חנה, תורך
חנה: שלום ותודה לח”כ עמיר פרץ על הראיון.
1. איך אתה, שתמכת ועודדת את שלי יחימוביץ לרוץ לראשות ההסתדרות מול ניסנקורן שינית את דעתך ואתה תומך בו כעת. האם יש ביניכם איזשהו דיל?
2. יחסי הכוחות במיפלגה קשים וגורמים לטלטלות אינסופיות. איך אתה רואה את עצמך מייצר סוף סוף איחוד שורות והליכה מגובשת?
3. מזה שנים רבות למיפלגת העבודה אין שום נוכחות בשטח לפחות בפריפריה – איך אתה רואה מיפלגה מתארגנת רק לקראת בחירות?
טל: ח״כ פרץ כבר ענה לשאלה 2. ואת תמיד שמה יותר מדי שאלות.
טל: אפשר שאלה אחת, אחרת לא נשאר לאחרים זמן.
חנה: אז הראשונה
טל: תודה חנה
עמיר פרץ: אני תומך בניסנקורן כיוון שהוא יו״ר הסתדרות מצוין שמשקיע בנושאים חברתיים והופך את ההסתדרות לתנועה חברתית בהתאם להשקפתי. אני מאוד מעריך את שלי יחימוביץ ויש לה תפקיד חשוב בהנהגת העבודה. למרות זאת לא היה שום שלב בו עודדתי אותה לרוץ לראשות ההסתדרות. אני רוצה לראות אותה שותפה למאבק החברתי בכנסת שהוא חשוב ביותר להחלפת נתניהו ולשינוי מדיניותו האנטי חברתית.
טל: אגם, תורך
אגם: חה״כ פרץ, מה לדעתך יקרה בליכוד אחרי עידן נתניהו? בלי קשר למה יגרום לסיום עידן נתניהו. אם זה נחשב באותה שאלה, במידה ויפסיד בבחירות, האם לדעתך יתמודד לאחר מכן שוב? במידה ויפרוש, מי יחליף אותו בראשות הליכוד? האם גורמי ימין דתיים ישתלטו סופית על המפלגה?
עמיר פרץ: אגם, אינני פרשן לענייני מפלגות. תפקידי להחליף את השלטון ואת מדיניות הימין: יהא מי שיהא בראשות הליכוד.
טל: יונתן
יונתן: שלום עמיר – האם לדעתך ״טובת המדינה״ (כלומר, שותפות עם הקואליציה ב״מהלך היסטורי״) מצדיקה את הפגיעה במושג אופוזיציה? יש לי הרגשה שהעבודה, תמורת השתתפות בממשלה, תמיד מוכנה לוותר על עתידה.
טל: ואם ח״כ פרץ ישאר לעוד כמה דקות – אז אילנה תהיה האחרונה.
עמיר פרץ: קודם כל, יונתן, טובת המדינה דורשת את החלפת השלטון. להיות אופוזיציה לוחמת היא חלק מטובת המדינה. כל מי שמנסה להפוך את מושג ממשלת האחדות שוכח שהיא גורמת לחוסר איזון דמוקרטי ומייצר קיפאון בתחומים רבים.
יונתן: תודה!
עמיר פרץ: מכבדים את אילנה
אילנה: שלום ח״כ עמיר פרץ , עם ירידתה של מפלגת העבודה-המחנ״צ בסקרים מה מביא אותה לדעתך לאטרקטיבית כיום עד כדי ריבוי מועמדים שעם הזמן ימשיכו להתרבות?
טל: אבל אתה נכנסת לממשלה עם התנועה. כלומר- לא היתה לך בעיה עם כניסה לממשלת ליכוד. אתה אומר למעשה – שמתוך העבודה לא תיכנס?
עמיר פרץ: מאז שהכרזתי על מועמדותי לראשות מפלגת העבודה היא הפכה להיות כתובת מבוקשת ומוקד משיכה לכוחות חדשים. אני שמח על כך ומברך על התהליך הדמוקרטי הזה, שמצביע על חיים תוססים במפלגה ומהווה אינדיקציה לשינוי הרחב יותר שנביא במערכת הפוליטית ובחברה הישראלית כולה.
אילנה: תודה!
טל: היו כאן המון שרצו לשאול ולא הספיקו. סליחה מכל מי שהתאמץ ולא הספיק לשאול. תודה לח״כ פרץ על הזמן ועל הראיון.
איהאב: אתם בדרך הנכונה.. תחזירו את ביילין ובורג ויהיה טוב
איהאב: סליחה הייתי חייב…
עמיר פרץ: טל, אשלים את תשובתי לשאלתך
טל: אני איתך.
עומר: אל תחזירו את ביילין
טל: אז חכו רגע חברים עם התגובות. תנו למרואיין את הזמן להגיב.
רועי: ושאלה מתפרצת: כשהתמודדת ב 2006, העבודה קיבלה הרבה קולות ממצביעי פריפריה שלא הצביעו לה בעבר, אבל הרבה מצביעים אשכנזים עברו לקדימה. האם אתה מזהה תופעה שקהל מהמרכז או אשכנזי מעדיף להצביע למנהיג אשכנזי?
עומר: תחזרו דרג הבטחוני, תחזירו גנרלים למפלגה. ותביאו איזה דג שמן סטייל אשכנזי
אוריאל: אפשר לשאול שאלה?
טל: לא. אני מבקשת מכולם לכבד את המרואיין. ולתת לו לענות
עמיר פרץ: דווקא העובדה שלא פסלתי את נתניהו באופן אישי והסכמתי לתת הזדמנות לציפי לבני, שהאמינה שניתן לקדם את התהליך המדיני ועמדה בראש צוות המו״מ עם הפלסטינים. חשבתי שאסור לסגור את הדלת בפני מה שעשוי היה להיות הזדמנות היסטורית, אך כאשר גיליתי שנתניהו הוא הבעיה ולא שותף לפתרון התפטרתי מתפקידי כשר בממשלה בגלל תפיסותיי האידאולוגיות והודעתי שלא אשאר חבר בממשלה ללא תהליך שלום. תקופה זו מוכיחה יותר מכל שאי אפשר לסמוך על בנימין נתניהו ולכן כאשר התחילו המגעים בין יצחק הרצוג לבין בנימין נתניהו – הלכתי אליו והזהרתי אותו שבנימין נתניהו מכין לו מלכודת דבש מסוכנת ביותר. לצערי, העובדות הוכיחו שצדקתי ומה שדרוש כעת הוא החלפת נתניהו ולכן אסור למצמץ ואסור לגמגם, אלא לפעול למטרה זו
טל: חכ פרץ אני מודה לך מאוד על הזמן
אריאל: תודה רבה ובהצלחה!
טל: ועל הסבלנות למגוון השאלות
שי: תודה!
אורי: תודה רבה!
שלומית: תודה. היה מרתק
יניב: בהצלחה! הצלחתך הצלחתנו
טל: להתראות
עמיר פרץ: שמחתי להיות אורח של הפלוג ונהניתי מהדיון הפורה. רוצה לאחל לכולנו – במיוחד לרגל יום האישה הבינלאומי – שוויון מלא, בלי הבדל דת, גזע ומין.
עומר: אולי הוא רוצה להישאר
[הסרת את עמיר פרץ]
לראיונות ווטסאפ נוספים שערכתי למנויי הפלוג:
יולי אדלשטיין, יצחק הרצוג, יאיר לפיד, מיקי זהר, אלדד יניב, אבי דבוש, אחמד טיבי, שולי מועלם, עמר בר-לב, יואב קיש,זהבה גלאון, מרב בן-ארי, רחל עזריה, ד״ר גרבלסקי, תמר זנדברג, אור-לי ברלב (פעילת מחאת הגז), רביב דרוקר,יגאל דילמוני (סמנכל מועצת ישע), עמית סגל.
להצטרפות כמנויי הפלוג והשתתפות בקבוצות הווטסאפ ובראיונות עתידיים
ציטוט מסוף אחת השאלות שנשאל מר פרץ;
“כל נבחר ציבור של העבודה לפניך, השתדל להעמיד פנים כאילו הוא לא ישתף איתם פעולה וזאת כדי לא להרחיק בוחרי מרכז. האם זה יגמר תחתיך”?
למילה תחתיך…יש קונוטציה כפולה!
מדוע לא לומר פשוט;?בהובלתך” או “בהנהגתך”?
אינני ממתין לתגובה כל שהיא.
כל טוב…
צודק – ניסוח לא משהו. מצד שני, זה היה ב״שידור חי״, כלומר זה מה שיצא (לצערי) בזמן אמת. ואני מותירה את התמליל כפי שהתרחש, בעת הראיון ולא מתקנת לאחור.