אחד מן המסמכים המבוקשים ביותר דלף סוף-סוף לכלי התקשורת: חלקי ציטוטים מן הנאומים/מפגשים שהעניקה קלינטון לבכירי וול סטריט ועמלה קשה להסתיר את תוכנם מעין הציבור. ברני סנדרס דרש וחזר ואמר שיש לפרסם את דבריה במפגשים הללו. גם טראמפ כתוכי אחריו תבע לראות מה הבטיחה קלינטון לאנשי שוק ההון בנאומים עליהם קיבלה, לפי הפרסומים 225 אלף דולר להרצאה.
חלק מן ההכנסות העבירה קלינטון לקרן המשפחתית The Clinton Foundation, גוף התרומות המשפחתי המנוהל על ידי בעלה ביל קלינטון ובתה צ׳לסי קלינטון בעסקה סיבובית עליה נמתחת ביקורת רבה בארה״ב.
ככה זה עבד: בתפקידה כמזכירת המדינה הרבתה קלינטון להיפגש עם אנשים שהיו או הפכו לתורמים של קרן קלינטון. מעמדה הרם כמזכירת המדינה הפך אותה למרצה/נואמת מבוקשת. עוד לפני כן, ביל והיא עשו הון (20 מליון דולר במצטבר) מן ההרצאות הללו. קרן קלינטון העניקה משכורות גבוהות לבני המשפחה, והניעה פרויקטים נדבניים ברחבי העולם אך גם יצרה הזדמנויות עסקיות מרובות לגדודי המקורבים והמקושרים למשפחת קלינטון.
תקצירי הנאומים, הושגו באמצעות פריצה לתכתובות המיילים של מנהל הקמפיין שלה ג׳ון פודסטה, כאשר זה התכתב עם טוני קארק, איש צוות זוטר ממנו בנוגע לחלקים שעשויים להוות עבור קלינטון בעייה פוליטית וזאת לאור הדרישה של סנדרס לחשוף את הדברים. האחרון שלח לפודסטה במייל את החלקים שמציגים אותה באור רע, וחלק זה (אך לא הנאום המלא) נחשף על ידי ויקיליקס וצוטטו בכלי התקשורת בארה״ב.
מה אומרת שם קלינטון?
בנאום מול גולדמן סאקס ב 2014 קלינטון מספרת שגדלה בבית פשוט, ושאביה לא האמין במשכנתא ולכן קנה בית קטן מחסכונות. יחד עם זאת, היא אומרת להם, כבר שנים ארוכות שהיא אינה מחוברת לאותו מעמד הביניים הפשוט כי עם ההצלחה הפוליטית של בעלה ביל, היא התקדמה לחיי רווחה.
עוד באותו הנאום (2014) היא מביעה עמדות שונות מהיום בנוגע להסכם הסחר הטראנס-פסיפי (ה TPP). במהלך הקמפיין קלינטון נטתה אחרי סנדרס ותומכיו לפתח התנגדות גדולה להסכם הסחר הזה, הפוך לכאורה מעמדות מוקדמות שלה. המיילים הללו מוכיחים את שינוי העמדות שלה.
בנאום (2013) בפני בנקאים ברזילאים בוול סטריט, קלינטון דיברה גם על הצורך בהסכמי הסחר הטרנס-אטלנטיים. ״החלום שלי הוא שוק משותף, גבולות פתוחים וסחר חופשי״ קלינטון אמרה.
יצוין, עמדת המדיניות עצמה לא נמצאת תחת ביקורת, אלא העובדה שהיא עברה צדדים במהלך הפריימריס כאשר ראתה שעמדותיה הנ״ל אינן פופלריות.
ג׳ון פודסטה היה ראש הסגל בבית הלבן של ביל קלינטון והוא מקורב למשפחת קלינטון עשרות שנים. בשנים בהן ג׳ורג׳ בוש היה הנשיא, ייסד פוסטה מכון מחקר בשם Center for American Progress. בוושינגטון, כחלק מן הנוהל, כל מי שנפלט מתפקיד בכיר בממשל מייסד מכוני מחקר (מן הסוג הנ״ל) המשמשים מקום מפלט (כלומר, משכורות גבוהות) למקורבים ומקושרים. כעבור 8 שנים, עם חילופי ממשל לצד הפוליטי המסוים, מבצעים כל-אנשי-הנשיא/ה גיוס כוח אדם מתוך אותם מכוני מחקר.
מכון המחקר של פודסטה, המכונה CAP (ר״ת) היה אחד משני המכונים (שמרני וליברלי) שאירחו לפני שנה את נתניהו לשיחת מדיניות והגות. כלומר, גם בירושלים שלנו מבינים את מעמדו הרם והצורך בבניית קשרים עם ג׳ון פודסטה. הוא עשוי אף להשתלב בבית הלבן החדש, אם קלינטון תנצח בבחירות.
אתמול בלילה צייץ פודסטה שאינו מאושר מכך שפרצו לו למייל, אך שאין לו זמן לאשרר אם התוכן שפורסם הוא אמיתי או מזויף.
3. Don't have time to figure out which docs are real and which are faked…
— John Podesta (@johnpodesta) October 7, 2016
לפחות לפי רישומי המס של העמותה, הטענה “קרן קלינטון העניקה משכורות גבוהות לבני המשפחה” איננה נכונה. הקרן העניקה משכורות גבוהות לעובדיה – לא כולל משפחת קלינטון עצמה.
http://www.politifact.com/punditfact/statements/2016/sep/01/hilary-rosen/democrat-pundit-clintons-get-no-personal-benefit-f/
ועכשיו רק נותר לדמיין מה היה קורה לו התקשורת הייתה נותנת לזה פרסום דומה לזה שנתנה להקלטות של טראמפ…
התקשורת כבר לא יכולה להעלים באופן מוחלט פרסומים שרעים למועמד שלהם, אבל ייאמר לזכותה שהיא עדיין יודעת לגמד אותם לא רע.
ההרצאה לבנקאים מציגה את הקלינטונית כהרבה יותר רצינית מטראמפ
אני לא מבין,היא עשתה הכול חוקי,ישלה צוות משומן שמנהל אותה,והם לאא יתנו שהיא תיפול בסנט אחד\את ההרצאות הם נתנו באופן חוקי ואם יש אונ’ שמוכנות לשלם..אזמה רע כאן??
מה עם האמירה שצריכות להיות עמדה ציבורית ועמדה פרטית על כל נושא? מה עם האמירה ששחורים הם “professional never-do-wells”? אלו הדברים הבעייתיים יותר ולכן הם לא מופיעים כאן.
וזאת כבר מראה על חוסר אינטגריטי.