יום א׳, 17 באפריל
בג״צ: בשעה 10:00, דיון בעתירות התנועה לאיכות השלטון ויש עתיד בנושא השינויים שנעשו בחוק השוויון בנטל בכנסת ה 20.
12:00, ישיבת הממשלה ברמת הגולן לציון שנה לממשלה ה 34 (שנה בדיוק תמלא ב 14 במאי 2016). לישיבה הוזמנו ראשי רשויות מן האיזור ובישיבת הממשלה ידונו בפיתוח התשתיות בצפון וברמת הגולן. נתניהו צפוי לדבר גם על המעמד של רמת הגולן. מאחר והרמה סופחה ב 1981, אין מדובר בעניין פנים ישראלי, אלא בהצהרה שמיועדת לקהילה הבינלאומית. שמואל מאיר מרחיב בבלוג שלו (בהארץ).
דוברות ראש הממשלה הכינה סרטון יוטיוב לציון שנה:
בערב:
הרמת כוסית לפסח בליכוד בנוכחות ראש הממשלה נתניהו. 18:30 כפר המכביה.
הרמת כוסית לפסח במפלגת העבודה, של הרצוג וניסנקורן. ישתתפו: חולדאי, דני עטר, גליה וולך. 18:00, הפינה הירוקה.
יום ב׳, 18 באפריל
כנס צעירי הליכוד, בעיר לוד. פרטים מלאים, כאן.
יום ג׳, 19 באפריל
19 שנה לפטירת הנשיא השישי של ישראל, חיים הרצוג. האזכרה בהר הרצל, הזדמנות לפגישה פוליטית בין יו״ר האופוזיציה הרצוג הבן וראש הממשלה נתניהו.
מכללת תל-חי, פאנל פוליטי בנושא גבולות חופש הביטוי עם ח״כ רוזין, חזן, עזריה ומתן פלג (אם תרצו). פרטים כאן.
ירושלים, כנס בנושא אנטישמיות ברשתות החברתיות, עם ח״כ מייקל אורן, אברהם נגוסה ועוד. פרטים כאן.
בלילה – פריימריז במדינת ניו יורק.
יום ד׳, 20 באפריל
ביקור ראש ממשלת סינגפור לי הסיין לונג בישראל.
הרמת כוסית בליכוד של השרים ישראל כץ, גלעד ארדן יחד עם ח״כ ביטן. 19:00, השקמה 62 סביון.
יום ה׳, 21 באפריל
ביקור נתניהו ברוסיה. תזכורת: הנשיא ריבלין היה בביקור פתע אצל פוטין במהלך מארס (במקום לנסוע לאוסטרליה), ונתניהו היה אצל פוטין בספטמבר האחרון. אחרי אותה פגישה בספטבמר, הופתעה ישראל מן המעורבות הצבאית של הרוסים בסוריה. בסוף נובמבר 2015 נפגשו נתניהו ופוטין (פעם נוספת) בועידת האקלים בפאריז. לסיכום: ב6 החודשים האחרונים, שלוש פגישות של הקודקודים ועוד פגישה של נשיא המדינה.
יום ו׳, 22 באפריל
ליל הסדר
יום ג׳, 26 באפריל
הפריימריז החביבים עלי ביותר (לו הייתי שם) במדינות ״השכונה״ שלי. מרילנד, פנסילבניה, רוד-איילנד, דלוואר וקונקטיקט (הרחוקות קצת יותר). בצד הרפובליקני, בשלוש מן המדינות לעיל ההצבעה היא לפי שיטת המנצח לוקח הכל.
3 במאי
פריימריז באינדיאנה.
יום א׳, 8 במאי
מזל טוב! 14 חודשים חלפו מאז הבחירות ומפלגת העבודה טרם מקיימת פריימריז לראשותה (כפי שהורתה חוקת המפלגה בעת הרלבנטית, מארס 2015). על כל פנים, לפי מידע שבידי, זה התאריך המיועד לכינוס ועידת המפלגה. אנשים עמם שוחחתי מספרים שמשום מה, יש ויכוח על התאריך עצמו ו/או החלטה שלא לציין מתי תתקיים הועידה. אם אכן תתקיים במועד הזה, היא צפויה להיות חמה, ואולי עם הודעות של עמיר פרץ, אראל מרגלית, עמר בר-לב, רון חולדאי, שלי יחימוביץ ויצחק הרצוג – על התמודדות.
9 במאי
כנס משרד החוץ, עיתונאים וחברת טוויטר (עם נציגיה המגיעים לארץ). בין הדוברים: ברק רביד ואני.
10 במאי
פריימריז בווסט וירג׳יניה ונברסקה
17 במאי
פריימריז באורגון וקנטקי
22 במאי
היום הראשון של כנס הקיץ של הכנסת.
24 במאי
כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה בהשתתפות שר הבטחון יעלון, שר התיירות לוין, יו״ר האופוזיציה יצחק הרצוג, יו”ר ועדת הכספים ח”כ משה גפני, יו”ר סיעת כולנו ח”כ רועי פולקמן ויו”ר ועדת הרפורמות ח”כ אלי כהן.
7 ביוני
גראנד פינלה (כמעט) של כל הפריימריז: קליפורניה, מונטנה, ניו ג׳רזי, ניו מקסיקו, דקוטה הצפונית, דקוטה הדרומית.
הלינק לאירוע איתך ועם ברק רביד לא עובד 🙁
תיקנתי. תודה
הגולן לא סופח לישראל ב1981. למעשה, מעולם לא סופח לישראל. בשנת 1981 הוחל עליו החוק הישראלי, אך זה אינו סיפוח מלא. בירושלים הוחל החוק הישראלי על השכונות ששוחררו בששת הימים, כבר בסוף 1967, אך הסיפוח המלא בוצע רק ב1980.
מתי סופחו באר שבע והגליל למדינת ישראל?
גם הם לא סופחו לישראל, ואני מניח שהדבר יהווה בעתיד את הטיעון של השמאל (ו”הקהילה הבינ”ל) למה גם קווי 67′ הם לא גבולות של ישראל, ועליה לסגת אל גבולות החלוקה.
אני לא שמח על אי-סיפוח הגולן, ולדעתי כבר מזמן היה צריך לעשות זאת, אבל העובדה המצערת היא שהממשלה נמנעה מלעשות את המהלך המלא של סיפוח, והסתפקה בהחלת החוק הישראלי.
מה בעצם ההבדל?
גם גבולות החלוקה אינם רשמיים. להבנתי מאז סן-רמו בערך אין שום גבולות מחייבים של ישות מדינית בארץ ישראל. קווי 67׳ לפחות עוגנו בהסכמי שביתת הנשק מ-49׳, אבל כמובן לא באופן שמאשרר ריבונות.
זה הייתי אני, אורי
פעם שלישית: רוד איילנד יותר רחוקה מאשר קונטיקט.
תיקנתי. תודה