כמה עניינים פוליטיים שהצטברו
1.
מפלגת העבודה – פעילים של המפלגה דורשים שקיפות (ולפיכך הם אף העלו את המכתב שלהם באופן שקוף בפייסבוק). בין השאר הם דורשים לראות את הנוסח העדכני של תקנון המפלגה כפי שתוקן בועידות האחרונות, את התקציב של המפלגה ועוד. הפעילים החתומים על המכתב היו מזוהים בעבר עם שלי יחימוביץ׳ ויתכן שחלקם אף מחוברים אליה כיום.
תמצית הטענה – המופנית גם כלפי ראש מחלקת השקיפות של המדינה, ח״כ סתיו שפיר- היא שמדובר בגוף ציבורי, הממומן מכספי מתפקדים וחוק מימון מפלגות ושעל המפלגה חובה להעלות את כל המידע הנדרש לאתר המפלגה. (צודקים, תכלס)
2.
מתי תתקיים ועידת מפלגת העבודה? 8 במאי או 15 במאי (כך מסתמן)
3.
כל הסימנים מראים שהועידה (לכשתיקבע) תהיה חמה וסוערת. מספר רב של מתמודדים – פוטנציאלים וממשיים – וגם ויכוחים על המהות והסגנון כפי שנתגלע במחלוקת בהלול-שמולי האחרונה.
קשה כרגע לסמן את המחנות השונים בקרב הח״כים של מפלגת העבודה. אנסה לתת מבט על:
מחנה הרצוג – שם מקווים שלא תהיה חקירה פלילית: הרצוג, איתן כבל, מרב מיכאלי, חיליק בר, ואלדד יניב העובד כיום צמוד עם כבל.
מחנה הרצוג נתמך גם על ידי יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אשר קיווה כי הבחירות לראשות ההסתדרות (ראשית 2017) יערכו לפני בחירות לראשות המפלגה. ניסנקורן שאף לתאם מהלכים עם הרצוג, אך החקירה התלויה כעננה מעל, טרפה הכל. במפלגת העבודה מזהים מזה זמן גם את ח״כ מיכל בירן כחלק מן הקבוצה שתומכת בהרצוג ובניסנקורן, בין השאר גם בשל הקרבה של אחיה, שי בירן (מנכל אגף הכלכלה בהסתדרות) לניסנקורן. בירן, שצמחה בסביבתה של יחימוביץ׳, כבר מזמן לא איתה.
מחנה יחימוביץ׳– יחימוביץ׳, מיקי רוזנטל, יוסי יונה וככל הנראה גם סתיו שפיר.
מחנה מרגלית – האיש סוליסט וגם: הוא למד את לקחי פריימריז 2014, בהם החבירה לכבל ומיכאלי ועבודה בצוות בסיוע להרצוג הזיקה לו ברמה האישית ודחקה אותו אחורה ברשימת המועמדים לכנסת. מבין תומכיו נמצא הח״כ לשעבר, דני עטר. זאת ועוד: מרגלית עובד באופן אינטנסיבי בשנים האחרונות בצפון המדינה ויש לו קשרים הדוקים עם מתפקדי המפלגה באיזורי חיפה רבתי וקרית שמונה.
מחנה עמיר פרץ – רויטל סוויד ומרב מיכאלי הרוויחו שתיהן מן הקשרים הפוליטיים שלו בעבר, אך לא בטוח שהן משויכות אליו כיום.
מחנה עמר בר-לב – אמילי מואטי שעבדה עם בר-לב בפריימריז האחרונים ונשארה בסביבתו גם לאחר הבחירות. בנוסף, שורה של אנשי מטכל בדימוס המעורבים במפלגת העבודה מרוכזים סביבו.
4.
בנוסף, במפלגת העבודה יערכו בחירות על ראשות המשמרת הצעירה ב 23 ביוני. גם שם יש מחנות: נעמה לזימי מן הצד של יחימוביץ׳ ויעל סיני מן הצד של הרצוג. מי ינצח? זה לא היה נתפס כאייטם פוליטי אלמלא התזמון וההקשר של ההתמודדות על ראשות המפלגה.
בזירות פוליטיות אחרות:
שר החינוך נפתלי בנט קפץ לשכונה של יאיר לפיד וישב איתו בפרש-קיטשן, במרכז שוסטר. על מה דיברו? ״הם בקשר טוב כל הזמן״ אמרו לי כששאלתי.
על מחנה הרצוג נמנה מן הסתם טרכטנברג שקבל מהרצוג כרטיס זהב לכנסת, וכנראה גם איילת נחמיאס ורבין. אם יחימוביץ תתמודד סביר מאוד שיתמכו בה גם איציק שמולי ונחמן שי, וגם עומר בר לב אם לא יתמודד בעצמו.
לפי דברייך, לשלי יש כרגע את יונה ואולי גם את שפיר, מה שנותן לה תמיכה של שני לא-ציונים, בעוד שמרב מיכאלי היא אולי במחנה פרץ, אך זה לא בטוח.
השאלה הקשה היא כמובן במי תומך זוהיר? מי בר המזל שיזכה לתמיכתו של שדר הכדורגל הספקטקולארי?
המתח בשיאו. מי יהיה האיש שיוביל את מפלגת העבודה לעוד סיבוב נצחון מפואר?
ושאלה לסיום: האם ההתייחסות לסתיו שפיר כ”ראש מחלקת השקיפות של המדינה” היא צינית, או שהיית רצינית? אם מדובר בציונות, אז סחתין, אבל אם את ברצינות מתייחסת למישהי שגדלה בתוך המהלך הפחות-שקוף שהיה במדינת ישראל בעשור האחרון, הלא הוא ה”מחאה החברתית”, שעד לרגע זה לא ברור מאיפה באו הכסף והארגון המופלאים שהיו שם, הרי שאפשר להרים גבה.
שלא יהיו טעויות, במחנה שבו קסניה היא יו”ר שדולת חופש הביטוי, דרוקר הוא מייסד העמותה לחופש המידע, זהבה כותבת על נפנוף מול העיניים, אבל בסתר – במחנה כזה גם סתיו יכולה להיחשב למובילת שקיפות. מחוץ למחנה, כמובן, זה יעורר שעשוע, ומן הסתם לא יעזור בקידום הסיכויים למהפך פוליטי, גם אם יזרמו עוד כספים שקופים לגמרי ממדינות זרות שקופות לחלוטין.
גם הסידור שלה עם פואד היה נורא שקוף והכל
טל, לכבוד חג הפסח הקרב אמליץ ברשותך לקוראייך המתקדמים על הגדה חלופית להגדה היודו-נאצית (שפוך חמתך על הגויים…) שהבבונים מנשקי הקמיעות קוראים בליל הסדר. מדובר בהגדה המיועדת ליהודים ליברלים ולאורחיהם שנערכה על ידי אחינו הפרוגרסיביים מאירגון תיקון האמריקאי. לא רק שתיקנו את היהדות הגזענית, אפילו השובניסט הידוע ג’ון לנון זכה לתיקון משלו:
Imagine no possessions … I wonder if you can
No need for greed or hunger, a sisterhood of man
http://www.tikkun.org/nextgen/passover2016
מעולה!
אהבתי במיוחד את העניין ההשוואתי לאורך ההגדה:
We cannot celebrate this Passover without acknowledging the biggest distortion in Jewish life today – the often blind worship of the State of Israel in an era when Israel has become for the Palestinian people the current embodiment of Pharaoh-like oppression.
אני מרגיש צורך לציין שפרעה היה פחות גרוע מהיטלר (או מלבן הארמי, עפ”י ההגדה) שכן הוא רק רצה להרוג את הזכרים, ועל כן ההשוואה של ישראל לפרעה, היא מקלה יתר על המידה, ואני מניח שגם שאר חברי מועדון “אצלנו בבריסל” יסכימו עימי.
הגדה מצויינת!
אמנם משה לא מוזכר בהגדה של הציונים הקולוניאליסטים אבל מן הראוי היה למצוא תפקיד לערפאת בהגדה המתוקנת. תמיהה נוספת היא איזכורו של אליהו הנביא שלא היה כידוע מחסידי הרב תרבותיות.