פוליטיקה יומית
עד לפני כמה ימים השמיעו באינטנסיביות רבה שרים, ח״כים וראשי רשויות בימין את טיעון בניית ההתנחלויות כתגובה על כל פיגוע. כמו כן: רבים מהם דרשו את שינוי הסטטוס קוו על הר הבית כך שגם ליהודים יורשה להתפלל שם. הקולות הללו, לרבות מאהל המחאה של יוסי דגן ועצרת הימין שהיתה אמורה להתקיים אתמול – נדמו.
האם זה אומר שהם מסכימים בשתיקה עם הגישה של נתניהו לא לבנות בשטחים כתגובה ולא לגעת בסטטוס הקוו על הר הבית? האם זה אומר שהם ויתרו לחלוטין על תביעותיהם בעניין או שהכל עניין של תזמון ובעוד שישה חודשים (פלוס מינוס) יחל גל הביקורים וסרטוני מלמול תפילה חרישית על ההר מחדש?
בליכוד כעסו על הדלפת הקלטת ישיבת הסיעה בה נתניהו דופק על השולחן וזועם של חבריו למפלגה ״המקוששים קולות״ (חשף: מיכאל שמש, כתב גל״צ) והחליטו שכל משתתפי הישיבות מעתה יפקידו ניידים בכניסה לישיבה. החל מיום ב׳ הקרוב לבטח יועמד מחוץ לאולם ירושלים מתקן כוורת מעץ. מעניין, מהיכן למדו אנשי הליכוד לקושש קולות באמצעות אמירות פופוליסטיות חסרות שחר.
זאת ועוד, השנה האחרונה הוכיחה למנהיגים ישראלים שמלחמה פרונטלית, ישירה, אפילו משיחית במידה מסוימת נגד הנשיא האמריקאי, או נגד מזכיר המדינה – היא בהחלט בונוס בקרב מתפקדים בדרך לקלפי. האם זה פלא, שאת היממה האחרונה העבירו בכירי הימין בלחלוק הערות מגוונות למחלקת המדינה, ג׳ון קרי, והבית הלבן? גם הם רוצים. למה רק לנתניהו מותר?
מקובל היה לחשוב עד היום שהדרך לבית הלבן עברה דרך ביקור חובה בירושלים. היום, הדרך לצמרת הליכוד עוברת דרך הסרת כפפות נגד הבית הלבן. אפשר לחשוב מי זה האמריקאים האלה? החוצפנים האלה שסכום סיוע החוץ המצטבר שלהם לישראל מגיע עד לסך של 124 מיליארד דולרים (רובו באמצעות סיוע בטחוני/צבאי). באמת, לקבל הערות מוושינגטון? באיזה זכות בדיוק?
אחרי ששר הבטחון משה יעלון, שר בטחון הפנים גלעד ארדן, שרת המשפטים איילת שקד – כולם שחררו זעמם בתקשורת הישראלית על האמירות מוושינגטון, לפתע היום בערב (גלי צה״ל), אומר השר יריב לוין, שהוא מניח שהאמירות של דובר מחמ״ד, אינן מבטאות את עמדתו של קרי. והיום בבוקר, כשיעלון וארדן התראיינו, הן כן היו מטעמו של קרי?
בינתיים בשמאל (עסקנות פנים מפלגתית):
היום בחירות למזכ״לות מרצ, השאלה על הפרק היא חילופי דורות. האם זהבה גלאון חזקה במעמדה במפלגה. כלומר, תצליח להביא להיבחרו של מוסי רז או שמא אילן גילאון יצליח להוביל שינוי ולהכניס מזכ״ל צעיר (הקרוב אליו), תומר רזניק.
במפלגת העבודה עוסקים באינטנסיביות בשאלת מינוי יו״ר קקל הבא (הצבעה יום ג׳ הקרוב). המועמדים הם דני עטר, בו תומכים איתן כבל, איילת נחמיאס-ורבין וח״כים/ות נוספים. אפי שטנצלר, בו תומך (מאחורי הקלעים) עמיר פרץ. ראש עירית ירוחם, מיכאל ביטון, בו תומכת שלי יחימוביץ׳ בצירוף מיקי רוזנטל, יוסי יונה וסתיו שפיר. והמועמד הנוסף: נחמן שי.
אם נחמן שי או דני עטר יבחרו, תיכנס לכנסת יעל פארן, מטעם התנועה ותשנה את מאזן חברי סיעת המחנצ כך ששבעה מתוך ה 24, לא היו ממפלגת העבודה בבחירות האחרונות ולכאורה אינם קשורים למתפקדי מפלגת העבודה (פרץ החריג, כמובן).
לא ברור עד כמה עמיר פרץ, מנואל טרכטנברג, יואל חסון, קסניה סבטלובה ואיל בן-ראובן, מקשיבים ללבני ככל שהדברים נוגעים למשמעת סיעתית ואם לבני קיימה איתם אי פעם פעילות סיעתית של התנועה (נדמה שלא), אבל ההרכב הפנים סיעתי הנ״ל (17:7) עשוי להפוך רלבנטי במקרה של פיצול על רקע כניסה לממשלה (לא שידוע לי מהלך ספציפי כזה כרגע).
עוד הבדל מהותי בין ביטון לשאר המועמדים – כניסה לתפקיד יו״ר קק״ל במשרה מלאה ובשכר לעומת התנדבות, תוך המשך עבודה כראש עיר.
ועוד בקטנה: ממה שאני שומעת מאנשי מפלגת העבודה, אם ריבוי המועמדים, כולל המועמדות ההתנדבותית של ביטון, תביא למצב שבו שטנצלר נותר בתפקיד – יחימוביץ׳ תואשם על ידי רבים שם שחיבלה בשינוי הנהלת קק״ל.
שלושה מן הפוליטיקאים -שי, עטר וביטון – יגיעו מחר לשיח עם חברי מפלגת העבודה בנוגע למועמדותם. שטנצלר מתחמק משיח פתוח ולו רק מן הסיבה הזו אינו ראוי לתפקיד ציבורי.
אני מבין שאנחנו נעלבים בשם “האמריקנים”? ממשל אובמה אינו ארה”ב, והטרגדיה של ארה”ב (הרבה שנים קדימה) היא בחירתו של הממשל הזה, שעמדתו כלפי ישראל לא מייצגת, לא ייצגה וכנראה גם לא תייצג את עמדתו של רוב הציבור שם. ספירת המיליארדים שקיבלה מישראל מממשלים שקדמו לאובמה בעשרות שנים (ואשכרה תמכו בישראל ולא קידמו הסכמי גרעין עם מדינות שרוצות בהשמדת ישראל), גם היא מעלה תמיהות. מיותר לנסות להסביר את העניין האסטרטגי שהיה לארה”ב בהעברת הסיוע הצבאי למדינה ששימשה כמשענת אסטרטגית באזור עם נוכחות פרוקסי סובייטית בשנות הששים המאוחרות ובמהלך שנות השבעים (שחסכה הצבת חיילים אמריקנים באזור – עניין יקר ברבה, למי שטורח ללמוד על עלויות ההצבה שלהם במדינות אחרות), והעובדה שכאמור, מדובר בעניין פוליטי פופולארי למדי שם (לא, לא רק בקרב היהודים…). אין טעם להסביר כל זאת, והעובדה שאובמה לא יכול היה לעצור את הסיוע הזה (שהוא חוק של הקונגרס שעובר ברוב גדול בהרבה מזה שדרוש כדי להפיל וטו, בכל שנה ושנה), לא מלמדת על היותו ידידותי לישראל. זה האיש שמינה שגרירה לאו”ם שאחרי “חומת מגן” חשבה שארה”ב צריכה להפעיל נגדנו כוח צבאי כדי להגן על הפלסטינים. אין שום פלא שללענות להערות מכוערות של דובריו השונים, זה פופולארי למדי בישראל.
אני יכול להבטיח לך כשיהיו נשיאים פרו ישראליים, יהיה מאוד לא פופולארי לריב עימם סתם. כאן אין מריבה סתם, אלא תגובות למדיניות עויינת עקבית.
נושא קק”ל הוא מרתק. עיתונאים גילו את קק”ל אחרי מאה ומשהו שנה של עסקנצ’יקיות שהתנהלה שם, ופתאום זה נהיה נורא חשוב. אני לא מפקפק בכך שצריך לסלק גורמים שמובילים מינהל לא-תקין, בהנחה שישנם כאלה (ומן הסתם ישנם כאלה), אבל המניעים של עיתונאים להחליט מתי נושא הופך להיות משהו שבוער לדון בו דווקא כרגע, זה נורא מסקרן. כך היה עם “המחאה”, כך היה עם סיפור הגז, וככה זה עכשיו עם קק”ל.
קצת רחמים על דובר מחלקת המדינה אחרי הפדיחה עם בית החולים באפגניסטן.
סכום הסיוע האמריקני עומד על כ- 3 מיליארד דולר בשנה. ישראל מחויבת להוציא את רוב הסכום הזה בשוק הנשק האמריקאי. כלומר, כספי הסיוע האלה למעשה חוזרים לשוק האמריקאי ומסייעים ביצירת מקומות עבודה והזרמת כסף, ולכן אף נשיא אמריקני – אוהד ישראל או שונא ישראל – לא יפגע בסיוע הזה. זה נון-אישיו.
כמו כמעט כל דבר, ההתעסקות של בכירי הליכוד באמריקנים היא עוד דרך להסיט את הדיון מכשלי הממשלה לנושאים לא רלוונטים. השמאל, בג”צ, התקשורת – עכשיו גם האמריקנים, כולם אשמים חוץ מביבי. העיקר שהתקשורת מנפחת דברים.
הערה לנושא קק”ל, ההתעניינות החלה הרבה לפני התחקיר של דרוקר, בעקבות החלטה על רפורמה ברשות מקרקעי ישראל. או שאולי זה לא מעניין והתקשורת לא אמורה לעסוק בזה? וגם בגז לא?
פדיחה פדיחה, לפחות לא התפתל כמו דו”צ אחרי הפגזת בית החולים בשג’עיה.
אנחנו בעד נחמן שי הגאון הביורוקרטי שקימבן לעצמו פנסיה תקציבית של תת אלוף אחרי 3 שנות דם ויזע בקריה. פנסיה קקל”ית תאפשר לו להצטרף לפנתיאון הפנסיונרים החברתיים של המחנה שמובל כיום על ידי הג’יפאי בורג והפנטהואזיסט פואד. ובבנין ציון ננוחם.
שמחנו גם לשמוע על מינויו של עוזי לנדאו ליו”ר עמית בקק”ל. גם לו פנסיה קק”לית לא תזיק, אני מניח.
הסיאוב משותף לכל הצדדים בפוליטיקה.
צודק, ולכן יש להאבק למען ממשלה קטנה ומעוטת תקציבים ולהתרחק כמאש מממשלה חברתית.
אבל כל הדילים האלה קורים במשמרת של ממשלת ימין… שוב השמאל אשם? מישהו מונע מהקואליציה להקים ממשלה קטנה ומעוטת תקציבים?
ממשלת ימין? ועדות טרכטנברג ושישינסקי זה ימין? ביבי ורוב חברי הקואליציה שלו הם פופוליסטים. הממשלה הזו היא רק פחות מרכסיסטית מהאלטרנטיבה. זה מה שיש.
ביבי אשם – ועדיין התקשורת מסלפת. אין סתירה.
ממשל אובמה הוא ממשל עויין, והניסיונות לחפש אשמה בצד שלנו לגבי היחס המחורבן שלו, היא התנהגות קלאסית של קרבנות שמאשימים את עצמם במה שקורה להם.
לעניין קק”ל – בוודאי שצריך לחקור – פשוט מעניין לראות לבדוק פעם איך נבחרים הנושאים לתחקירים שלהם. למה, למשל, אין תחקיר עיתונאי על מגפת העמותות שמקבלות כסף מממשלות זרות כדי להשפיע על הפוליטיקה פה? למה איש לא חשב ש v15 הם נושא ראוי לתחקיר??
באשר להתפתלות דו”צ על ההפגזה השגוייה בשג’עיה: לפחות אצלנו אנחנו מתנצלים על שגיאות שלנו, ולא רצים לגנות אחרים לפני שיש לנו מושג מה קרה (או יותר, גרוע, כשיש לנו מושג מה קרה – ועדיין אנחנו מתנפלים על הקרבן, כפי שעשה הבחור הנחמד ממחלקת המדינה לאורך השבוע האחרון…).
תגיד לי אתה: למה בישראל היום, במקור ראשון או במעריב אין תחקיר על אותה “מגפה”? אתה לא חושד בעיתונאים החוקרים או בעורכים של עיתונים אלה שהם אוהדים את העמותות? אתה לא חושד במוטי גילת, למשל, שאם היה לו משהו קונקרטי על העמותות הוא היה נמנע מלפרסם אותו? וקלמן ליבסקינד?
מתי הפכו ישראל היום ומעריב לעיתונים?
אז למי אורי מתכוון ב”תקשורת”?
באופן בולט לא כללת את מקור ראשון בשאלה שלך. זה כן נחשב עיתון? האם שם היה תחקיר על העמותות?
אורי מתכוון ל95 אחוז מהתקושרת שאינם ישראל היום ומקור ראשון.
מעריב זה העיתון של בן כספית. בוא לא נייחס לו ימניות יתר על המידה, גם אם יש להם שכל להעסיק את קלמן ליבסקינד…
טוב, אז מעריב זה עיתון שמאלני. כמו בג”צ.
אני מניח ש- 95% זו הגזמה לשם הארגומנט, נכון? גל”צ, רשת ב’, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 20, ישראל היום, מעריב, מקור ראשון, ידיעות אחרונות, הארץ. את מי שכחתי? גם אם נתעלם מהעובדה שהאמצעים הללו אינם הומוגנים (ראה מעריב, וגם רוני דניאל, אהוד יערי, צבי יחזקאלי ואחרים בטלויזיה, ואפילו בני ציפר בהארץ), אין פה אפילו קרוב ל- 95%.
לא, מעריב אינו שמאלני כמו בג”ץ. מרצ היא שמאלנית כמו בג”ץ. מעריב הוא העיתון של בן כספית, שזה הופך אותו בעיקר לעיתון לא אמין וירוד…
שאר הדוגמאות שלך אמנם מרשימות מאוד (לא כולן, כמובן, אבל אכן אלה עיתונאים שאינם מרצ במובהק. הידד…), אבל הן לא משקפות אפילו בכאילו, את מדיניות המערכת וההטייה של כלי התקשורת שבהם הם עובדים. להתווכח אם בג”ץ הוא שמאלני או האם התקשורת מוטה שמאלה, ולהביא את הדוגמאות של החריגים, זה בערך כמו לטעון שיפן ניצחה את ארה”ב במלחמת העולם השנייה, כי ביום הראשון היא הצליחה להפציץ בהוואי. מה לעשות שישנה תמונה במיקרו (בג”ץ פסק מעט פעמים פסיקות לא משלאניות ויש כמה עיתונאים לא שמאלנים) לעומת תמונה במאקרו (בג”ץ הוא שמאל מובהק וכך גם התקשורת)?
תשמע, אתה מדבר באוויר. מיקרו, מאקרו. בוא תביא עובדות. הבאת ארבע דוגמאות לפסיקות שמאלניות, אני הבאתי שש לפסיקות לא שמאלניות, ועוד פסיקה אחת שאתה הבאת שאינה שמאלנית. הלא-שמאל כרגע מוביל 7:4. אני מאתגר אותך להביא עוד פסיקות שמאלניות. להתייחס למשפט “בג”צ הוא שמאלני” כאקסיומה שאין מה להתווכח עליה זה לא רציני, בערך כמו “הימין הוא פשיסטי” או “המתנחלים עוקרים עצי זית של פלסטינים” או “מרצ הם לא ציונים”.
כנ”ל לגבי התקשורת. יש כמה עיתונאים לא שמאלנים? יש גם כמה עיתונאים כן שמאלנים. אלה ואלה לא מסתירים את זה. שוב, כשאתה מוציא אמירה כמו “התקשורת שמאלנית”, אתה צריך להוכיח את זה. כשאתה אומר שהדוגמאות שאני מביא הן חריגות, חובת ההוכחה עליך.
לא, אני לא מדבר מדבר באוויר. כל הדוגמאות שהבאת, הן חריגים שלא מלמדים על כלום.
להשוות בין הקביעה שבג”ץ הוא שמאלני (כאמור, תשוטט בגוגל לא רק לצורך חיפוש דוגמאות חריגות לאיזון של בג”ץ, אלא סתם לצורך לימוד העניין, ותגלה בסעצמך) לבין סיסמאות התועבה שהבאת, זה בערך כמו טיעון שהמשפט “מרב מיכאלי קראה לאמהות לא לשלוח ילדיהן לצבא בגלל הכיבוש”, מקביל לטענה “כל השמאלנים בעד סטאלין”. אתה מבין, מירב מיכאלי אכן אמרה את הדברים הללו (ובדומה למכחישי שמאלנות בג”ץ, מיהרה להתכחש להם), בעוד שאכן ישנם שמאלנים תומכי סטאלין, אך רובם הגדול אינם כאלה.
אין עליי כל חובת הוכחה לגבי שמאלנות בג”ץ, שכן, כאמור, אני לא מנסה לשכנע אותך שבג”ץ שמאלני. אני להיפך, אני מלא השתאות מכך שאתה מתעקש לטעון שהוא אינו כזה. זה בערך כמו שאני אטען שגוש אמונים אינו גוף ימני, שכן זרוע ההתיישבות שלו מקימה יישובים גם בנגב ובגליל…
טוב, אני פורש. אתה מסרב להשתתף לפי הכללים. הכללים הם פשוטים: אתה מעלה טענה, אתה צריך להוכיח אותה. גם אם נדמה לך שהטענה ברורה מאליה, עליך מוטלת חובת ההוכחה.
אני העליתי טענה: בג”צ אינו שמאלני. הבאתי הוכחות: דוגמאות לא מעטות לפסיקות משמעותיות שאינן תואמות תפיסת עולם שמאלנית.
אתה מעלה טענות: בג”צ שמאלני, הדוגמאות שלי חריגות. פרט לארבע דוגמאות לפסיקות שמאלניות, לא הבאת אף הוכחה.
מה עוד אני אמור לעשות? להשתכנע רק כי אתה אומר? צר לי, בלי הוכחות אני לא משתכנע (ואגב, עם הוכחות אני משתכנע די בקלות). אני לא אלך לחפש את ההוכחות בשבילך. מכיוון שאני לא חושב שהטענה שלך נכונה, אני עלול להשקיע חיים שלמים בחיפוש אחרי הוכחות שלא קיימות. ואם אשקיע שבוע ואחזור ואומר “לא מצאתי הוכחה”, תוכל פשוט לומר “לא חפשת מספיק”. אז לא. אם ההוכחות קיימות, אנא הצג אותן, או שמבחינתי הטענה שלך לא נכונה.
אז כרגיל, ניצחת, לך שמורה זכות המילה האחרונה, ואני פורש. ישפטו הקוראים.
אני מסרב לכללים נוספים: להתעלם מהמציאות ולקבל ברצינות טיעונים שעל פניו הם מופרכים, ומתוך רספקט כלפיך, אני אניח שגם אתה יודע שהם מופרכים (נו באמת, אתה אשכרהנ חושב שבג”ץ והתקשורת הם אובייקטיביים?:)).
אני לא באמת מנסה לשכנע אותך שבג”ץ הוא שמאלני. ארני לא מנסה לשכנע גם שיש כוח משיכה שמחזיק אותנו על האדמה ומונע מאיתנו לרחף. מה לעשות, מי שסבור שבג”ץ אינו שמאלני (באמת סבור כך ולא סתם טוען כך, כי לא נעים לו להודות שהוא בעד בג”ץ, פשוט כי בג”ץ שייכים למחנה שלו), הוא איש דתי, ואני מעולם לא אנסה להעביר אנשים על דתם…
תגובה אחרונה, רק כדי שתראה שאני לא היחיד, במקרה ראיתי את הפוסט הבא היום בפייסבוק. הוא אפילו יותר החלטי ממני. הוא אפילו לא חושב שבג”צ והתקשורת אובייקטיביים. והוא גם שכח את נועם סולברג. אני מעתיק אותו פה כלשונו:
ציפי חוטובלי בערוץ 1 שוב חזרה על אותו שקר גס שחבריה לסיעה ולימין חוזרים פעם אחר פעם.
“העם בישראל לא רוצה את שיח האשליות שמכרתם לו במשך למעלה מעשרים שנה” היא אמרה.
אוקיי, ציפי.
למעט שתי קדנציות קצרות של רמטכ”לים לשעבר יצחק “לשבור להם ידיים ורגליים” רבין ואהוד “אין פרטנר” ברק – מאז 1977 רק הימין שולט במדינת ישראל.
ביבי שולט במדינה באון אוף ובעיקר און מאז 1996. כ-20 שנה.
התקשורת? נשאר עיתון שמאל מובהק אחד – הארץ. עם כמה אלפי מנויים – תקראו את אביב לביא http://www.mako.co.il/video-…/Article-4120e2bbdba6051006.htm
בתי המשפט?
גם כאן, אנשי ימין מובהקים מהווים רוב בקרב שופטי בית המשפט העליון. מאליקיים רובנשטיין דרך ניל הנדל וחנן מלצר ועד מרים נאור הם ימנים.
http://elyon1.court.gov.il/…/mnu_…/mnu_jdgs_in_court_403.htm
והציבור? אחושמניוקי ימני. יותר ימני מאי פעם.
36% מהציבור היהודי בעד סיפוח השטחים. רוב הממשלה בעד “הפתרון” הזה גם. אז יאללה, גו פור איט. יהיה אחלה.
רק תפסיקו להתבכיין על זה שהשמאל שולט במדינה. די כבר. הימין שולט במדינה, הוא זה שאחראי עליה, הוא זה שיש לו רוב בכנסת, ממשלה והכל. תפסיקו להתבכיין ותתחילו לנהל.
אבל אני חייב תיקון קטן:
מישהו שמאמין למשהו, וכאשר אומרים לו שהוא טועה הוא מסרב לשנות את דעתו, אינו דתי.
מישהו שמאמין למשהו, וכאשר *מוכיחים* לו שהוא טועה הוא מתרץ למה ההוכחות לא קבילות (“חריגות”) ומסרב לשנות את דעתו – זה דתי.
וואו, מרים נאור וחנן מלצר הם ימנים?:)
אני מניח ששם המשפחה של מרים נאור, וזהות ההורים של בעלה, בלבלו את הכותב הרציני שאתה מצטט. גם הוריה של ציפי לבני היו ימנים, גם אבא של הבן של בני בגין (זה שמפגין בבלעין) הוא ימני…
חנן מלצר הימני היה פעיל במפלגת העבודה, חבר מפלגה, ומקורב לראשיה. אגב, הוא לא מהשמאלנים ביותר מבין שופטי העליון (נאור, למשל, היא הרבה שמאלה ממנו).
אין לי מושג אם הנדל ימני, אבל הוא חובש כיפה סרוגה ואני יכול להניח שהסיכוי לכך הוא סביר. רובינשטיין הוא דתי מחמד קלאסי, ויילך לאן שהרוח תנשוב (בשעתו הוא הצליח להסתדר נפלא עם הנואף ושודד העתיקות משה דיין, ולחיות מצויין עם הנסיגה מסיני – הוא גם האיש שזרק את פולארד כשזה ברח מה-FBI לתוך השגרירות שלנו. בקיצור, לטוב או לרע, לא מדובר בדיוק באידיאולוג גדול…). סולברג הוא כנראה ימני.
סלים ג’בראן אינו ימני. עוזי פוגלמן וצבי זילברטל אינם ימנים (מדובר בשניים מנערי בייניש). דפנה ברק-ארז אינה ימנית (היא מונתה בדיל שהכניס את סולברג לעליון כנציגת המחנה של בייניש ושות’). מני מזוז, גם הוא אינו ימני. אסתר חיות, מנציגיו הבולטים של מחנה אהרן ברק, גם היא לא ימנית. כשאני כותב “לא ימני”, הכוונה היא ל”שמאל עד שמאל קיצוני”.
יש לנו את אורי שהם, יורם דנציגר, וענת ברון, שדיעותיהם הפוליטיות לא ידועות. אם אני צריך להמר, כנראה שהם יותר קרובים לאיפה שנאור נמצאת במציאות, מאשר לאיפה שהחבר שלך מפייסבוק כתב שהיא נמצאת…
בג”ץ מוטה שמאלה. מדהים שאשכרה צריך להתווכח על זה, ועל כן, אני אחדל מכך.
הימין אכן צריך לקחת אחריות וטלנהל. לא בגלל ספירת השנים של הימין בשלטון (כמה משעשע שהוא סופר את אולמרט כימין. הוא אמנם גדל בימין, אבל למרבה השמחה הוא הגיע לשלטון מטעם השמאל…), אלא בגלל שהעם בחר כדי שישלטו ולא כדי שיחפשו תירוצים למה הם לא יכולים לשלוט. נכון שהתקשורת ומערכת המשפט מוטים שמאלה, אבל תפקידם כממשלה לתקן את העיוותים – להוציא את הפוליטיקה ממערכת המשפט, ולעודד יתר פלורליזם בתקשורת. כל זמן שאינם עושים כן, אז נכון שיפריעו להם שלוט, אבל האחריות כולה עליהם. חוטובלי צודקת כשהיא מגנה את ההתנהגות הלא ראוייה של מערכת המשפט, אבל מי שצריך לתקן את הבעייה, זה הבוס ההססן שלה…
רוני דניאל! שניסה לשכנע אותנו שהמחבלים שרצחו את הזוג הנקין חסו על הילדים כדי “שנראה שהם לא חיות אדם כמו מי שהצית בדומא”! כשלמעשה הם נאלצו לברוח בגלל דו”צ.
לפחות באחד מהעיתונאים האלה היו כמה כתבות על התופעה. אני יכול מהזכרון להתייחס לכתבה על שילוח משפטנים ללימודים בחו”ל ע”י הקרן החדשבה, שאח”כ השתלבו במערכת המשפט, והמשיכו לייצג בכבוד את האג’נדה של הקרן.
אני מחכה לתחקיר בכלי תקשורת אלקטרוני בעניין. יש לך מושג מתי מתכננים לערוך תחקיר שכזה?
לא, אין לי. ולמה כלי תקשורת אלקטרוני יותר משמשעותי מעיתונות כתובה? ולמה “כמה כתבות על התופעה” לא התפתחו לתחקיר מלא ומקיף נוסח קק”ל? ואם זה היה משמעותי, למה זה לא פומפם בפייסבוק (אני לא יודע כמה אתה פעיל בפייסבוק, אבל יש כמה אושיות פייסבוק שלא מפספסות הזדמנות לנצל את הרשת להשתלחות בשמאל, בין השאר בשיתוף כתבות מסוג זה). ובאמת, אתה משווה את הסקופ האדיר על המשפטנים לשחיתות של קק”ל (שאגב, שמה את מרצ, את העבודה ואת יש עתיד באותה סירת שחיתות עם מפלגות הימין)?
האם אתה לא מעלה על דעתך את האפשרות שפשוט אין שם סיפור? אולי אין שם כלום מלבד הנהי על הכספים שמוזרמים (אגב, למיטב ידיעתי, ל- V15 לא היו תרומות ממדינות זרות אלא רק מתורמים פרטיים).
אתה באמת שואל למה כלי תקשורת אלקטרוני יותר משמעותי מתקשורת מודפסת בימינו? ברצינות? התשובה היא כמובן “חשיפה”…
אני מסתובב בפייסבוק וצר לי לבהשר לך אבל עניין עמותות ממשלות אירופה מפומפם קבוע בפייסבוק. נעם פתחי אפילו מריץ על זה מם קבוע שנקרא “אולפן שישי אינו עונה”, במסגרתו הוא מראה איזה כתבות מסעירות הם כן עושים (משהו בסגנון “אילן לוקאץ’ יצא לגלות מה קרה לחלזונות שאהבנו פעם”…), בעוד שבעניין העמותות, לא נשמע דבר.
שוב, אני לא נגד שיפרסמו תחקירים על עיוותים (וקק”ל נראית אכן כמשהו מקולקל למדי), אבל מה שמקולקל אך משתייך למחנה הנכון…
הפיסקה האחרונה השתבשה קלות (לפלאי מקלודות אלחוטיות קטנות…) :
צ”ל:
שוב, אני לא נגד שיפרסמו תחקירים על עיוותים (וקק”ל נראית אכן כמשהו מקולקל למדי), אבל צורמת לי הנטייה הקבועה של התקשורת כאן לאתרג את מה שמקולקל אך משתייך למחנה הנכון…
בעידן הרב ערוצי, אני בכלל לא בטוח שערוצי הטלוויזיה זוכים לחשיפה הרבה יותר גדולה מהעיתונות הכתובה.
לגבי הפייסבוק, לא הבנת. ברור שימנים מפמפמים המון שמועות, כמו שאתה מפמפם פה. אבל כשיש כתבת תחקיר גדולה (כלומר, תחקיר עיתונאי שמבוסס על עובדות, לא על דעות קדומות או מאווים), שמציגה את השמאל (או חלק ממנו) באור מביך, מיד מועברים צילומים, צילומי מסך והתייחסויות לכתבה. אם הייתה כתבה רצינית באחד מעיתוני הימין, פתחי, זמרי, עמרוסי ושאר אושיות פייסבוק כבר היו דואגים להפיץ אותה, גם אם לא היה לה פולו-אפ בתקשורת האלקטרונית. העובדה שלא היה פמפום כזה מוכיחה שלא היו כתבות תחקיר כאלה בעיתוני הימין המובהקים, מה שמביא אותי למסקנה שאין כאן סיפור.
המסקנה שלך מאכזבת. כאמור, היו כאלה כתבות, והן רצו בפייסבוק.
התקשורת האלקטרונית נפוצה לאין שיעור מזו המודפסת – מעבר לכך שכל הערוצים שמדרים חדשות בישראל, מוטים שמאלה, כך שאין קשר ל”עידן הרב ערוצי”. באותה מידה יכול היה להיות רק ערוץ אחד…
הערוץ האלקטרוני היחיד עם נטייה ימינה, ערוץ 20, מודר מעידן פלוס, ונאסר עליו להקים מחלקת חדשות.
צר לי שאתה מאוכזב. אני אשמח ללינק לכתבה כזו.
כאמור, ערוצי הטלוויזיה אינם הומוגנים, ודווקא בין קובעי הטון בהם יש ימנים מובהקים, כגון צבי יחזקאלי, רוני דניאל, אהוד יערי, סיוון רהב-מאיר, מנחם הורוביץ. כמה צריך כדי שזה כבר לא יהיה “חריגים”? כמה שמאלנים מובהקים יש? ורביב דרוקר כבר אמרנו?
מדהים שאחרי כל השרירצה שלך בגוגל, לא הצלחת למצוא בעצמך…:)
חפש כתבה מ2010 בשם “המשפחה הסודית” של יפעת ארליך. היא מופיעה באתר של יואב יצחק ופורסמה בשעתו במקור ראשון.
כל הדוגמאות שלך לגבי ערוצי הטלוויזיה הן אבסורד מוחלט. כמה עורכים ימנים ישנם? כמה מגישים ימניים ישנם? לטעון שהתקשורת לא מוטה שמאלה (או שבג”ץ לא מוטה שמאלה), זה אשכרה להסתכל במציאות ולהגיד “את לא אמיתית”…
טל, בינתיים בשמאל מתבשלת לה עשייה מהפכנית שתשים קץ לתאוות האונס והכיבוש של הגברים ותשנה לעד את היחסים בין המגדרים. הצעת חוק חדשה שיזמה ח”כ מרב מיכאלי והצטרפו אליה הח”כיות זנדברג וגלאון מוותרת על רכיב ההסכמה או הבחירה החופשית, ומבקשת להגדיר אונס כשימוש בעל אופי מיני בגופו של האחר.
מתוך חוק שמירת נגיעה המוצע על ידי השמאל: “שימוש בעל אופי מיני בגופה של אשה (לרבות איש) או בנוכחותה בנסיבות שיש בהן איום, סחיטה, דרישת שוחד או שימוש בכוח או הונאה יסודית, או ניצול לרעה של סמכות, אמון, תלות או פגיעות”.
מהיום, כל גבר שגבר עליו ייצרו וחשק בתשמיש יצטרך לקחת את מושא תשוקתו לחתימה על טופס הסכמה בפני עובדת סוציאלית, פסיכיאטרית ועורכץ דין (את הטופס החתום יש להפקיד בנעמ”ת).
הקץ לכיבוש. http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2753322