ההחלטה של בכירי הליכוד והבית היהודי להדיר רגליהם מאירועים הממומנים על ידי הקרן החדשה לישראל, לא תוכל לעמוד לאורך זמן במבחן המציאות. בין השאר, כי הקרן החדשה לישראל מממנת פרויקטים שונים ברחבי ישראל, שעוסקים בנושאים חברתיים, פריפריה וקבוצות מוחלשות בחברה. לפני חצי שנה פלוס הגיעה ח״כ איילת שקד לכנס חשוב בירוחם, שמומן על ידי הקרן החדשה לישראל וזאת על אף פעילות נמרצת ופומבית של ׳אם תרצו׳ לבטל את אותו הכנס. שקד פרסמה לאחר מכן תגובה הוא הודעה (לא איתרתי קישור) והתייחסה לנושא.
לאור הברדק, וכדי לחסוך לאנשי הימין מבוכות, אני אנסה לסייע קצת. למעשה, אפשר אולי לחשוב על מאגר מסודר של ארגונים פסולי-חיתון, שיקל על ימנים בתהליך קבלת ההחלטות.
נאוה בוקר, מקום 25 ברשימת הליכוד לכנסת, השתתפה בסוף השבוע האחרון בסמינר סוף שבוע של יזמת ז׳נבה, לקידום פתרון שתי מדינות לשני עמים. סמינר סוף השבוע הנ״ל מומן על ידי קרן בשם share foundation שהיא קרן פרטית של אנשים, חלקם יהודים וחלקם נוצרים אוהבי ישראל, שרוצים לקדם את השיח המדיני בקרב פעילי מפלגות, כדי להבטיח את המשך קיומה וביטחונה של ישראל. חברי הקרן מתגוררים בכמה מדינות במרכז אירופה. יוזמת ז׳נבה, במימון השוטף שלה, גם מסתייעת בכספים של האיחוד האירופי אשר מופנים לפעילויות חינוכיות, אך לא פוליטיות (כך אומרים ביוזמת ז׳נבה)
בסוף המפגש שלחו מיזמת ז׳נבה הודעה לעיתונות ובה נכתב – כי בוקר ציינה כי היא הגיעה למפגש במטרה לשמעו את הצד השני ולהשמיע את הצד שלה. עם זאת הדגישה: “היתה הסכמה שבשנתיים הקרובות לא נגיע לשלום, כך שליוזמת ז’נבה יש עוד עבודה רבה”. בפני משתתפי הסמינר הפעילים במפלגות שונות (הליכוד, העבודה, התנועה ומרצ) דיבר גם השר הפלסטיני לשעבר הישאם עבדלראזק שהגיע במיוחד מעזה למפגש ואמר: “הדרך להגיע לשלום היא באמצעות משא ומתן. צריך לעשות שלום בין שני אויבים. הבסיס לכך הוא היוזמה הערבית שאינה רחוקה מיוזמת ז’נבה או מתווה קלינטון – ומטרתן זהה”.
הלאה, מחר: השקת הספר של ד״ר יאיר הירשפלד ממכון דניאל אברהם לדיאלוג אסטרטגי. אמנם, אין אנשים שנכנסו ברשימות לכנסת, ואולי זה אך מזל שדני דיין נטש בזעם את הבית היהודי, למרות שגם בליכוד, התייצבות שלו כזו כבר תיראה בעין לא יפה. אחרי הכל, מי שמממן פה את העניינים הוא אותו דניאל אברהם, אשר כידוע מזרים מימון זר להפלת הממשלה באמצעות ארגון V15.
מצד שני, איש הימין משה ארנס משתתף. דיין, מצידו הודיע היום שילך לכל אירוע שאליו יוזמן והוא גם צודק שגם ח״כ יחימוביץ׳ הודיעה על ביטול השתתפות בכנס של העיתון בשבע. הנימוק שנתנה: הכותרת של אחד מן הפאנלים באותו הכנס היתה ״האם טיפולי המרה הם פתרון רצוי לבעלי נטייה חד מינית״? בינתיים, שם המושב בכנס של בשבע הוחלף ל: ״דרכי התמודדות עם נטיה חד מינית במגזר״. ליחימוביץ׳ לא היתה בעיה עם המימון של הכנס.
בשבוע הבא יערך הכנס שנתי של מכון המחקר INSS. הכנס אמנם נראה לגיטימי ואפילו ציוני, אבל הדבר העשוי להטריד את המשתתפים הימניים בכנס הזה (נפתלי בנט, גלעד ארדן, משה יעלון ועוד), ועל כך הם צריכים להיות עירניים כבר עתה – זה שהעומד בראש המכון הציוני הנ״ל הוא עמוס ידלין, המועמד של המחנה הציוני לתפקיד שר הבטחון. כידוע, ידלין הוא איש מפלגת העבודה מלידה אך, על פי הליכוד מדובר במפלגה שקשרה קשר עם אנשי v15 להפלת ממשלת נתניהו באמצעות מימון זר. מסוכן.
הרשימה פתוחה – אם יש עוד כנסים אסורים, אנא עדכנו אותי ונעשה רשימה מתגלגלת של חרמות, איסורים ומידע על מימון זר.
תוספת 5 בפברואר
מסר ליו״ר צעירי הליכוד, דוד שיאן וליו״ר צעירי הבית היהודי (איני יודעת מי הוא) : אתם רשומים להופעה באירוע של ישראל חופשית והמשמר החברתי. שני הארגונים שוחרי הטוב הללו שפועלים בנושא דת ומדינה ואחריות אזרחית, הם נתמכים של הקרן החדשה לישראל.
אני לגמרי בעד ציניות – גם כשהיא באה להסתיר מצוקה אמיתית, שמורגשת בקרב החבר’ה שתמיד ניסו להציג עצמם כ”חלק מהשיח הישראלי הלגיטימי”, וכעת מוצאים עצמם, ובצדק גמור,מוצגים כמות שהם – גורמים אנטי ציונים שגופים זרים, ובהרבה מקרים מקרים, ממשלות זרות, מממנים כדי להתערב בפוליטיקה הפנימית בישראל.
נאוה בוקר עשתה טעות של טירונים, ואני משער שזה לא מקרה שפנו דווקא אליה. וותיקים ובכירים יותר, כבר מזמן לא באים לכנסי ז’נבה, ולא במקרה. מדובר בארגון שמאל קיצוני, משופע בהון זר, שאפילו לא מתאמץ להסתיר את העובדה שמבחינתו כל הלחץ מיועד להיות מופעל על ישראל (אם את קוראת ערבית, נסי להיכנס לאתר שלהם בערבית – זה לא עולה בחצי מהזמן, מתעדכן אחת ליובל, ובאופן כללי, מבטא את חוסר העניין של החברים לנסות לגייס תמיכה פלסטינית בויתורים כלשהם במסגרת הסכם עם ישראל).
שלי יחימוביץ’ החרימה כנס בגלל מושב שניסח בצורה לא ראוייה את ההתמודדות עם חד-מיניים בחברה הדתית – אבל משום מה, לאותם ליברלים נראה סביר לגמרי שבכנס על “דמוקרטיה” יתקיים מושב “הימין עדיין ליברלי?”, אבל מושב, לא רלוונטי באותה מידה בנוסח “השמאל עדיין ציוני?”.
התופעה המבורכת שמתרחבת של החרמת כנסי הגורמים האנטי ציוניים, היא משהו שיש לעודד ולחזק. מישה ארנס ודני דיין הם אנשים רבי זכויות, שטועים לגמרי בלגיטימציה שהם מעניקים לגופים עויינים אלה. כל נוכחות של ציוני בכנסים אלה, משמשת את המארגנים כמלבין (“קול אחד” לא מפסיקים לנפנף בתמונות של שטייניץ וגילה גמליאל, שהסכימו לנאום בכנסים שלהם בעבר), ואין בדל של סיבה להמשיך בכך.
הכנס של המכון ללימודים אסטרטגיים באונ’ ת”א, בניהול ידלין, הוא כמובן, מקרה שונה לגמרי, שנועד גם הוא לשמש כ”מלבין” של שאר הכנסים והגופים שהצגת פה. ידלין הוא ציוני לגמרי ואיש לא ערער על כך. כל נוכחותו בעבודה (על תנאי שיזכו בתיק הביטחון, כמובן – שאם לא כן, הוא חוזר לאקדמיה ומשאיר אותם עם שפיר, יונה ומיכאלי…) היא ניסיון הלבנה של התנועה הזו.
הרעיון שלך על עדכוני כנסים קרן חדשה או גופים מ”משפחת הקרן”, הוא רעיון מצויין – ואני מקווה שיעזור למנוע שגיאות של טירונים ממפלגות הימין, וימנע מבוכות עתידיות, שאחרי זה יובלטו ב”תמונות מלאות גאווה” של אתרי השמאל הקיצוני.
אורי,
למרות שאני קורא את התגובות שלך כבר כמה זמן, לא קלטתי עד כמה דעותיך קיצוניות.
באיזו זכות אתה קורא לקשת רחבה של פוליטיקאים וארגונים בשם הגנאי “אנטי ציוניים”? האם בעיניך, תקווה לפתרון מדיני היא אנטי-ציונות?
עד כמה שאני מבין, לדעתך אתה בעד משטר דמוקרטי – אבל לצערי אתה ממש לא.
הגישה שלך מובילה ישירות לציד מכשפות, ולהשתקה אלימה של הדיבור הפוליטי בישראל – עצוב ומכעיס, כמה שהגישה הזו הפכה פופולרית. אני תקווה שאתה וחבריך תתפכחו, לפני שנדרדר עמוק יותר.
כשקראתי את תגובותיך בעבר, חשבתי שכדאי לטל שניידר לערוך אותן, ואפילו למחוק. עכשיו הבנתי, שההיפך הוא הנכון, שיש לך תפקיד חיוני. לקרוא אותך, עוזר להפנים עד כמה האתר הזה חשוב, עד כמה הדעות והפרשנות של טל שניידר נמצאות תחת איום של השתקה ורדיפה.
מיהו פוסט-ציוני?
מי שמגדיר עצמו כפוסט-ציוני.
יוסי יונה, למשל.
ענק! “עד כמה שאני מבין, לדעתך אתה בעד משטר דמוקרטי – אבל לצערי אתה ממש לא” – ושתי שורות אח”כ: “כשקראתי את תגובותיך בעבר, חשבתי שכדאי לטל שניידר לערוך אותן, ואפילו למחוק”.
יהל, אני מבין שבעיניך הרעיון המורכב של עמדות שנמצאות ימינה למרצ, הוא סוג של פשע וסכנה חמורה – אבל למרבה הצער, רוב מוחץ סבור אחרת ממך.
מי שרצה, עפ”י הודאתו-שלו, להשתיק אחרים, הוא אתה – ולא אני. אני מבין שבעיניך ממשלה זרה שמסבסדת פעילות פוליטית במדינה אחרת, זה דבר דמוקרטי, אבל האמת הפשוטה היא שכמעט בכל מדינה מערבית אחרת, מדובר בעניין בלתי חוקי. בארה”ב גופים כאלה מחוייבים להירשם כ”סוכן זר”, ופעילותם מפוקחת ומוגבלת באופן שהיה גורם לשמאל כאן להרים קול זעקה. כאן בסה”כ דרשו למסות את העמותות הללו, ואיזה צרחות היו.
אני סבור שלגורמים ציוניים אין מה לחפש בכנסים שממומנים ע”י מי שמממנים את פעילות עדאלה (קרא קצת על הארגון הזה, ותגיד לי אתה אם הוא ציוני), מוסאוא, “בצלם” (הארגון שהעסיק מכחיש שואה, ותקף את מי שחשף אותו ככזה), וכמובן, העובדה שבכירה בארגון זה צוטטה ע”י דיפלומטים אמריקניים בפרסום בוויקיליקס, שישראל לא תהיה מדינה יהודית, ושזה דבר טיוב. צר לי, אבל לא מדובר בגוף ציוני – ואין לימין הישראלי מה לחפש בכנסים שהוא נותן להם חסות. דווקא השמאל, שקורא לפגוע כלכלית בהתנחלויות, אמור לגלות אמפתיה למשהו הרבה יותר צנוע מחרם כלכלי – סתם אי הסכמה להשתתף, בכנס, ולהציגו כמשהו שמשקף את החברה הישראלית.
יהל, אני מייצג הרבה-הרבה-הרבה-הרבה יותר ישראלים מאשר אתה. אתה יכול לא לאהוב, ולחשוב שישראל נהייתה פאשיסטית מרושעת כובשת ועוד מלים שלמדתם לדקלם נהדר בעשור וחצי האחרונים – אבל האמת היא, שאם יש משהו שמסכן את קיומה של המדינה הזו, הרי שזו ההיחלשות של האמונה בצדקת הדרך שלנו כאן. אתה חושב שאנחנו רעים. אני לא. זה לא הופך אותך לדמוקרט, ואותי לפאשיסט (מהותית, אתה תומך גדול בהרבה במאפיינים דמוקרטיים בסיסיים, כמו שלטון הרוב, מאשר אני…).
ואגב, התקווה להסדר מדיני היא לא דבר רע. היא סתם אשלייה נלעגת. אין בה בדל של אנטי ציונות. האנטי-ציונות מתחילה בגיוס גורמים זרים כדי לנהל הויכוח הפנימי שלנו כאן.
ואגב, אולי באמת תסביר למה זה סביר ששלי יחימוביץ’ תחרים כנסים שעוסקים בשאלת טיפולי המרה להומואים ולא הגיוני שהימין יחרים כנסים שממומנים ע”י הקרן החדשה לישראל ועוסקים ביוזמת ז’נבה?
אה, ומה דמוקרטי בלערוך תגובות שאינן מוצאות חן בעיניך??
השמאלנים נשמעים לנו צבועים ולא עקביים – הם בעד חופש הביטוי, אבל רק להם, הם חושבים שביקורת על הימין זה לגיטימי אבל ביקורת על השמאל זה הסתה, הם בעד תקשורת חופשית בתנאי שהיא תגיד מה שהם אוהבים, הם בעד מחאות עממיות ורואים בזה שיא הדמוקרטיה כשהם באופוזיציה אבל חושבים שחייבים ליישם את החוק באופן כוחני ומדוקדק נגד מפגינים כשהם בשלטון וכו… בקיצור מה שמותר לי אסור לך.
אבל אין כאן שום צביעות ושום סתירות – השמאלנים חושבים שהם הטובים מעצם זה שהם שמאלנים ומחזיקים בדעות ה״נכונות״ וכל השאר הם רעים שאין להם זכות קיום. לכן הם מאוד עקביים – הם לא תופסים את הדמוקרטיה כזירה של דיונים בין עמדות שונות אלא כמאבק נגד כוחות האופל שאין להם זכות קיום ושיש לחסל – פיזית במשטרים הסוציאליסטים, על ידי חינוך מחדש במשטרים הזמאלנים ה״ליברליים״.
כל עוד הימנים לא יבינו עם מי יש להם עסק, הם לא יוכלו להתמודד ביעילות מול הטירוף הזה.
אחת הכתבות הפתטיות ביותר שקראתי באתר הזה.
כן, אנחנו ימנים אבל אנחנו מודעים לקיומם של שמאלנים במדינה. מפתיע?
אין לנו אפילו בעיה להיפגש ולדון איתם, ואפילו להתווכח.
יש לנו בעיה ספציפית עם הקרן החדשה לישראל שמשתפת פעולה באופן עקבי עם אויבי המדינה במימון ממשלות זרות. סיוע בהכנת דו”ח גולדסטון זה רק הדובדבן שבקצפת.
אז כן, ימנים הולכים לכנסים של שמאלנים, שוין.
המאמר הזה בא להוציא את הימנים גזעניים וטיפשים, אבל הוציא את כותבת המאמר כזו בדיוק – מתנשאת, גזענית וטיפשית.
אלי ואורי,
האם אתם חושבים שכולם טיפשים???? האם הימין לא ממומן ע”י גורמים זרים?????
האם אתם רוצים שנחשוב ששלדון אדלסון למשל לא מממן פה אף גוף פוליטי התומך בימין??? (ואני לא מדבר על “ישראל היום”).
לצערי, אני לא שולט בנבכי הימין ולכן אני לא מכיר את כל הקרנות הימניות ואין לי משהו מבוסס להציג פה.
אבל בואו לא נהיה תמימים, מהיכרותי עם ההתנחלויות בתקופתי בצבא, אני זוכר הרבה תורמים ימניים מארה”ב שמסתובבים שם והרבה סיורים לקרנות ותורמים שונים….
אז בואו לא נהיה תמימים. שני הצדדים משחקים במשחק הזה.
בדיוק! אתם חושבים שאין חייזרים?! אני אמנם לא ראיתי חייזר, ואין לי בקיאות בתחום, אבל נראה לכם שיש כזה יקום גדול ואין חייזרים?!
יש עמותות מימין, ומוטב היה לולא היו. התופעה פסולה בכל מקרה. אלא מה?ההיקפים, וסוג המימון הזר. עמותות שמאל מקבלות כסף שמקיים אותן, ורובן פשוט לא היו קיימות לולא המימון הזר. כמו כן, המימון הזר של עמותות שמאל כולל גם כסף של ממשלות זרות. אם אינך מבין את הבעייתיות של מימון פעילות פוליטית בארץ אחרת בידי ממשלה זרה, אז תפישת הריבונות ותפישת הדמוקרטיה שלך, הן בהחלט יצירתיות:)
אתה צוחק? רוב הגופים הגדולים של הימין תלויים בכסף אמריקאי במידה רבה מאוד. אפילו מי שמימנו את קמפיין הפריימריס של ביבי הם בעיקר תושבי חוץ.
המדינה הזאת מוחזקת על ידי כסף זר. נקודה.
יש הבדל בין תושבי חוץ לבין ממשלות זרות
האם אתם באמת לא קולטים זאת ?
או שאתם במכוון מתעלמים מההבדל ?
אם שלדון רוצה לתרום לאנשי ימין, מותר לו וזה תקין!
אם ממשלת שבדיה או ממשל ארה”ב תורם לארגונים אשר תפקידם ‘לשנות את השיח’ זה לא חוקי ופשוט משחק מלוכלך !
איך אתם לא רואים את זה !?
ראשית, אתה צודק – וצריך להפסיק זאת. אני כמובן לא מדבר על אחזקת כלי תקשורת בארץ, כפי שעושה אדלסון (שאגב, יכול לרשום את העיתון על שם אשתו, ובן רגע לסתום ת’פה לכל הצרחנים בעניין “הכסף הזר”…), או כפי שעושים בעלי מניות ב”הארץ”, “הוט”, וכד’.
אני מתכוון לאנשים שנותנים כסף למטרות פוליטיות. זה מצב בעייתי, ועדיף שייפסק מימין ומשמאל. אלא מה? אין דמיון בין עמותות שמקבלות כסף מאיש פרטי לעמותות שמקבלות כסף מממשלה זרה. הדבר הראשון שמגדיר מדינה, הוא ריבונות (דהיינו קבלת החלטות בעצמה). כאשר גורמים מכאן, שמתקשים לזכות בבחירות, מקבלים סיוע כספי מממשלה זרה כדי להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות פה – זה חמור לאין שיעור מכל תרומה פרטית – וכאמור, ברוב המערב זה בלתי חוקי.
הבחנה לגיטימית. אבל יחד עם זאת צריך לזכור שחלק מהתורמים הפרטיים (גם בשמאל וגם בימין) הם בעצמם שחקנים פוליטיים כבדים. אג’נדה לא מתחילה ונגמרת בממשלות.
הפוסט מאוד משעשע. הטרנד של החרמות בחברה הישראלית בכלל לא משעשע.
החרמות פוליטיות זה מהלך שהתחיל בשמאל הישראלי.
בזמנו, כשהתחילה תגובה של החרמת אמנים כנגד המהלך של החרמת התנחלויות על ידי אמנים, זה פתאום נראה לא פייר לשמאלנים רבים http://israelipolitics101.blogspot.co.il/2010/11/blog-post_16.html .
אחרי זה הימין הישראלי ניסה למנוע את החרמות של השמאל בחוק http://zutot.blogspot.co.il/2011/07/blog-post.html
(ולא עזר לו יותר מדי).
כבר שנים ארוכות שאנחנו רואים כאן קמפיין כנגד המימון שמגיע לשמאל הקיצוני הישראלי ולפלסטינים ממדינות אירופה (גרמניה בראשן, ככל הנראה) שנראה שלא היתה לו אפקטיביות רבה.
אז עכשיו זה עולה מדרגה – ממצב של לנסות להילחם במימון, עוברים למצב של להחרים את כל מי שנגוע בקשר עם מי שממומן.
ובמקום שבו מחרימים אין משוחחים. אין מחליפים דעות. ובוודאי שאין אפשרות לשכנע או להשתכנע.
הליבה של חברה דמוקרטית מושתתת על החשיבות של השיח הפתוח.
כמה טוב שישנם עוד אנשים כמו דני דיין.