יום א׳, 28 בדצמבר
ישיבת ממשלה, 10:00 בירושלים. הנושאים שעל סדר היום מפורטים כאן. בין השאר: שיקום הערבה והיערכות להמשך טיפול בזיהם כתוצאה מן הדליפה בקו צינור הנפט שם.
דיון בבג״צ בנושא העלאת אחוז החסימה לאור עתירה של האגודה למען זכויות האזרח וארגון עדאללה. הטענה המרכזית היא שאחוז החסימה ידחוק את ייצוג הסיעות הערביות על גווניהן הפוליטיים השונים אל מחוץ לכנסת. העתירה תידון בהרכב של תשעה שופטים, בראשות גרוניס.
מרצ: 16,100 מתקפדים יבחרו את הרכב ועידת המפלגה, שהיא הגוף הבוחר של מרצ (כ 1000 צירים). בהמשך, ב 19 בינואר, ועידת מרצ תבחר את הרשימה לכנסת.
בערב במרכז מורשת מנחם בגין, בירושלים, השקת הביוגרפיה הפוליטית על לוי אשכול, ראש הממשלה שסביבו נבנה מיתוס המנהיג הבלתי כריזמטי. לנואם המרכזי לוהק יו״ר מפלגת העבודה, יצחק הרצוג, המתמודד ראש בראש מול נתניהו במערכת הבחירות שנראית כמו מאבק הכריזמטים (נתניהו, לפיד, בנט) נגד הבלתי-כריזמטיים (הרצוג ושות׳). מבלי לקבוע מסמרות בעניין הכריזמה, ינאם בערב הזה גם מייקל אורן, השותף החדש של כחלון למפלגת כולנו. פרטים על האירוע כאן.
19:00, פאנל מועמדים בנושא דת ומדינה במפלגת הבית היהודי. משתתפים – אורי אורבך, סופי רון מוריה, אביחי בוארון, אשר כהן, בתיה כהנא דרור. פרטים כאן.
19:30, משה כחלון בנאום באירוע ההתרמה השנתי של בית חולים שיקומי רעות. המיקום: רדינג 3, התערוכה, תל אביב.
20:00, ציפי לבני בפורום סנהדרין, רוטשילד, תל-אביב
יום ב׳, 29 בדצמבר
11:00, דיון פגרה מיוחד בכנסת, לאור בקשה של 25 ח״כים (יזמה של ח״כ יחימוביץ׳). הנושאים: החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים בנושא מונופול הגז ודו״ח העוני. עוד באותו יום אישור סגני שרים במשרדי הבריאות, המדע. חילופי ח״כים. פרטים כאן.
סגירת ספר הבוחרים של הבית היהודי, כלומר זה המועד האחרון להתפקד להיות חבר המפלגה (תשלום של 39 ש״ח) ולהשפיע על אופי הרשימה שלהם לכנסת
20:00, פאנל פוליטי של מפלגת העבודה עם הח”כים איתן כבל, נחמן שי, מרב מיכאלי והמועמדים לבחירות המקדימות, איילת ורבין, שימי בראון, סאלח סעד דני עטר ואלדד יניב יגיעו לסניף המפלגה ברמת השרון, ברחוב הרב קוק (קל״ב אז אולי אקפוץ להתעניין). פרטים על האירוע, כאן.
יום ג׳, 30 בדצמבר
פאנל בחירות של מועמדי העבודה באשקלון עם איתן כבל ,אראל מרגלית, מרב מיכאלי,דני עטר,איילת נחמיאס ורבין, ונציג הדרוזים-סאלח. פרטים כאן.
ככל הנראה (לא מאומת סופית), כנס פעילים של מפלגת ישראל ביתנו.
יום איכות השלטון והענקת אות אביר איכות השלטון (מכללת ספיר). משתתפים: מבקר המדינה יוסף שפירא, יאיר לפיד, איילת שקד, מרב מיכאלי, שלי יחימוביץ׳, גילה גמליאל, יצחק הרצוג, משה כחלון, ציפי לבני, עיסוואי פריג׳, מיקי רוזנטל, משה מזרחי, סתיו שפיר, אלדד יניב.
יום ד׳, 31 בדצמבר
פריימריז בליכוד לרשימת המועמדים וגם התמודדות על ראשות הרשימה: בנימין נתניהו, דני דנון. הערב יסתיים בשעה מאוחרת, ככל הנראה בגני התערוכה, שם גם יהיה ניתן לצלם באופן חלקי חלק מתהליך ההצבעה באותו היום. ראוי לציין שבליכוד הפעם, בניגוד לבעבר, לא ניתן להצביע ממקום העבודה, אלא רק באמצעות הקלפי ליד מקום המגורים, כך שיש להניח שלא ניתן יהיה הפעם לראות אוטובוסים שלמים של ועדים מאורגנים יוצאים להצביע. ככל הידוע לי יש כ 95 אלף בעלי זכות בחירה בליכוד (בניגוד לבית היהודי, שם ביטלו את תקופת האכשרה וכל מי שהתפקד יוכל להצביע, בליכוד תקופת האכשרה שנועדה למנוע שחיתויות עומדת על 16 חודש)
מאבק הגז ושלי יחימוביץ׳ עם אגודת הסטודנטים בבאר שבע (תא אופק). פרטים כאן.
יום ה׳, 1 בינואר 2015
התחלת הצגת מועמדים לועדה המתמדת של ישראל ביתנו. חברי מפלגת ישראל ביתנו המעוניינים להיכלל ברשימת המועמדים המובאים בפני הועדה הבוחרת של המפלגה, יכולים לפנות החל מיום זה ועד ה 10 בינואר.
שבת, 3 בינואר
כינוס מיוחד של מועצת חד״ש ובו דיון בהחלטה העקרונית על איחוד עם הסיעות הערביות בל״ד ו/או רע״מ-תע״ל להתמודדות משותפת בבחירות + מתן היתר מיוחד, תוך הרוב המיוחס הנחוץ לח״כ דב חנין ומוחמד ברכה להתמודד בפעם השלישית
יום א׳, 4 בינואר
כינוס ראשון של ועידת מרצ. ואישור הצבת זהבה גלאון בראש הרשימה. אף מועמד אחר לא הודיע שמתמודד מולה על ראשות מרצ.
שבת, 10 בינואר
כינוס מיוחד שני של מועצת חד״ש עם הצבעה על הרשימה של חד״ש לכנסת ה 20
יום ג׳, 13 בינואר
פריימריז במפלגת העבודה
יום ד׳, 14 בינואר
פריימריז בבית היהודי, כולל לראשות התנועה. עד עתה הודיעו על התמודדות לראשות הרשימה: נפתלי בנט, יהודה כהן, הרב שמעון אור.
יום ב׳, 19 בינואר
פריימריז במרצ
יום ה׳, 29 בינואר
הסיום הפאזה הראשונה של מערכת הבחירות: פריימריז והתארגנויות. כניסה לפאזה שניה של המערכה, מלחמות בין המפלגות ובין גושים. אחרי הבחירות עצמן: הפאזה השלישית והיא מו״מ קואליציוני.
עד ליום זה צריכות כל המפלגות להגיש רשימות מועמדים ולכן עד לרגע האחרון יכולים וראשים משה כחלון, יאיר לפיד, אביגדור ליברמן, מועצת חכמי ש״ס, מועצת חכמי יהדות התורה וככל הנראה גם רעם-תעל (אאל״ט) להביא כוכבים או אבק כוכבים, לסדר ריץ-רצ׳ים, ולקבל החלטות של הרגע האחרון על שיבוצים. עד אז, אטרף, כל יום אנחנו נשמע על שם חדש של מתמודד/ת בכל אחת מן המפלגות הללו.
17 במארס
* * * בחירות כלליות * * *
תודה השבועית הקולקטיבית: לכל המשלמים הקבועים, החדשים והותיקים של הפלוג. אי אפשר לעשות עיתונות עצמאית מבלי תמיכה שכזו. אנשים מזמינים אותי לבוא להרצות, עובדים איתי במקביל על אופציות פרסום בפלוג וגם משלמים מרצונם לפלוג וכך זה מסייע להחזיק את כל העסק הזה.
כמו כן –
לדעתי הנתונים שלך על חד״ש לא מדויקים, חנין וברכה התמודדו כבר יותר מפעמים – ברכה בכנסת מ 99, חנין מ2006
האם האלוף במיל’ אייל בן ראובן מתמודד על מקום ברשימה של מרצ?
עדאלה (למרבה האירוניה, המשמעות של זה היא “צדק”…) והאגודה לזכויות האזרח, מגישות עתירה מיותרת. אחרי שכבר הוכח מה שטענו מהדקה הראשונה אחרי מעבר החוק (שהיא תוביל לאיחוד המפלגות הזהות-לחלוטין של המגזר הערבי, ותסייע בהגברת כוחן), הטענה שהחוק נועד לפגוע בהן, היא אבסורד לא רציני.ץ
מי שעומדות בסכנה של פגיעה מהחוק הזה, הן דווקא מפלגות מגוש הימין-חרדים (דרעי, ישי, עוצמה לישראל וכד’) – ואני מבטיח לך שהעתירה לא נועדה עבורן…
הגדלת אחוז החסימה, כפי שנטען מההתחלה, תפגע אך ורק במי שהאגו שלו גדול מספיק בשביל למנוע להקים בלוק טכני לצרכי ריצה לכנסת. היה ברור מההתחלה, שמפלגות המגזר הערבי הן קרובות דיין זו לזו, ועד כמה שהאגו שלהן ראשיהן גדול, הלהיטות לקבל משכורת ממדינת האפרטהייד המשוקצת, היא גדולה יותר. ההפתעה היחידה במהלך של המפלגה הערביות, היא הנכונות המפתיעה של בל”ד ורע”פ-תע”ל, להסכים להמשך נוכחותו של יהודי ברשימה. מובן, שעד כמה שהדבר נוגע לדב חנין, אין כל הבדל מהותי בינו לבין באסל ג’טאס, למשל.
בכל מקרה, העתירה תידחה – והדבר ייתן לשמאל הזדמנות לטעון שהנה בג”ץ לא מקבל כל עתירה של הקרן החדשה (למרות, שכאמור, העתירה מוגשת אחרי שכבר הוכח שהחוק לא מונע ייצוג ערבי בשום צורה, או]ן ודרך…). הסיפור הבג”צי היחיד השבוע, הוא הצו ע”ת ששופט יחיד נתן, בניסיון לשבש כניסתו לתוקף של חוק שעבר בשלוש קריאות, ותכליתו המשך אחזקתם במתקן שהייה נוח להפליא, של מסתננים שנכנסו לארץ שלא כחוק – ומספרים שהם פליטים שנמלטו כדי להציל את חייהם (בשעה שכל מחנה פליטים ממוצע, נראה לאין שיעור גרוע יותר, וכל יושביו הם אסירי תודה על עצם הגעתם לאותו מקום והצלתם ממוות בטוח…). הסיבה לאותה אנינות טעם, היא כמובן שהמסתננים הם פליטים בערך כמו שבל”ד היא מפלגה ציונית. הם באו הנה לעבוד, והחזקתם במתקן שהייה מקלקלת להם את האפשרות הזו.
ליברמן, מה עשית.
רצית לדפוק את הערבים, ודפקת את הימין בארץ.
ליברמן לא רצה לדפוק את הערבים (כלומר, אני מנח שהוא רצה – אבל לא באמצעות המהלך הזה, שברור היה לגמרי, שלא יפגע כהוא-זה בייצוג הערבי בכנסת). הוא רצה להראות שהוא חזק, ובאותו רגע, המפלגות היחידות שנראה היה שעלולות להינזק מהמלך הזה, היו “קדימה”, “התנועה”, ומרצ. האירוניה היא שמאז קדימה והתנועה נמחקו מיוזמתן, מרצ התחזקה (או לפחות נראית כמתחזקת), ובעל בריתו האהוב של ליברמן, אריה דרעי, נראה כמתנדנד על אחוז החסימה…
בנוסף, מפלגתו של ליברמן עצמו עלולה להיחלש, אם יהיה מומנטום שלילי. התרסקות של ליברמן, היא בוודאי היא לא רעה לימין – הקולות שלו באים מהימין ומן הסתם יעברו למפלגה ימנית אחרת (מן הסתם, הבית היהודי, שכן העובדה שחזרו עם ליברמן לישראל ביתנו אחרי הפילוג מהליכוד, מלמדת שהם לא רוצים להצביע ישירות לביבי…).
עפ קצת מזל וקצת פחות טמטום (מצידם של המתאבדים הימנים הקבועים שרצים בכל מקרה, גם כשכעת ברור שאם לא ירוצו, למצביעיהם יש למי להצביע), אז אנחנו עשויים לקבל כנסת ללא ש”ס וללא ליברמן, עם בנט וישי מחוזקים.
אגב, חבל שאתה לא יכול לראות טלוויזיה בשבת – מופע הבידור של אמנון אברמוביץ’ היה שווה את משקלו בזהב: כהאיש לקח את פרשת ישראל ביתנו, וניסה לעשות ממנה פרשת ביבי (באמצעות הצגת קלטת ברכה של ביבי לרגל חתונת בתו של אחד החשודים, חודש לפני שביבי ידע שהוא חשוד…).
כך או כך – מערכת סופר מעניינת.
כן הקטע של אמנון אברמוביץ היה חציית קו אדום אם הוא לא היה רגיל לדברים האלה. אבל היי, טל אומרת שהתקשורת לא שמאלנית בכלל, עובדה שינון מגל מתמודד בבית היהודי, מה זה המהדורה המרכזית בשבוע של הערוץ המרכזי ביותר לעומת איזה עורך באתר אינטרנט לבני 15.
בוטל פרס ניהול תקין בשל שחיתות
(נשמע מצחיק, אבל זה באמת בוטל, פרשת השחיטות של ישראל ביתנו קשורה איכשהו)