מתי יערכו הפריימריז לראשות הליכוד ?
משה איפרגן, מראשי סניף הליכוד בירושלים כותב הערב במייל רב תפוצה (שנשלח לליכודניקים): ״החוקה קובעת, כי הבחירות לראשות הליכוד תתקיימנה ערב הבחירות לכנסת ולא יאוחר מ6 חודשים לפניהן. מה שמאפשר את הגמישות הוא הביטוי “לא יאוחר מ 6 חודשים“; ברור שהחוקה התייחסה לתאריך הנקוב של הבחירות, המצב בישראל בעשורים האחרונים של בחירות מוקדמות יצר מצב מיוחד. זאת הסיבה שישראל כץ נאם בסוכות על הצורך לקיים פריימריז בכדי להיות מוכנים לבחירות. קודם כל, לפי ההערכות הרווחות הבחירות הכלליות לא תתקיימנה במהלך 2015. שנית, מה יקרה אם יסתבר שכוחו של נתניהו בציבור יורד, או שלליכוד יכול להצטרף מועמד אטרקטיבי ממנו? האם אז הליכוד יהיה “תקוע” עם נתניהו בשל המחטף הזה? אני סבור ש”טובת התנועה” (מרכיב חשוב בשיקול בית הדין של הליכוד) מחייבת עריכת פריימריז רק ערב בחירות כלליות, תפקיד הדבר היה לספק את ההסבר החוקי לקיומן של בחירות בזק״.
יום א׳ 19 באוקטובר
אין ישיבת ממשלה (עברה ליום ד׳)
שר הבטחון משה יעלון יוצא לארה״ב לפגישות. מחליף אותו בתפקיד השר לבטחון פנים יצחק אהרנוביץ (מקור: אמיר בוחבוט)
16:00: נתניהו ישתתף בטקס חנוכת הדרך לירושלים, מכביש מספר 9, על שם ראש הממשלה המנוח יצחק שמיר ז״ל. המיקום: עמק הארזים. למיטב הבנתי גם ישראל כץ שר התחבורה, המחובק הנוכחי של נתניהו יגזור גם הוא סרט, לבטח.
17:30: האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים מארחת כנס בנושא ׳משנאת הזר לקבלת האחר׳. הנואם המרכזי: נשיא המדינה, ראובן ריבלין. עוד פוליטקאים משתתפים: שרת המשפטים ציפי לבני, שר החינוך שי פירון. בירושלים. לפרטים.
יום ג׳ 21 באוקטובר
בחירות לרבנות הראשית לירושלים.
יום ה׳ 23 באוקטובר
ירושלים, לאורך כל היום: כנס של מכון ון ליר בנושא ׳הפער המגדרי בהצבעה והשלכותיו על עיצוב מדיניות׳. בין הדוברות: יו״ר מרצ זהבה גלאון, ח״כ איילת שקד, מרב מיכאלי, עליזה לביא ומוחמד ברכה (האם יעמדו שם בהתחייבות המפלגתית שלהם ובינואר 2015 יכניסו במסגרת הסכם רוטציה את נבילה אספניולי?). אני שם במהלך מרבית היום ואף משתתפת באחד הפאנלים. פרטים בפייסבוק על האירוע, כאן.
יום ב׳ 27 באוקטובר
פתיחת מושב החורף של הכנסת
יום ו׳ 31 באוקטובר
פורום מאג׳די מארח את זוהיר בהלול + ח״כ שמעון אוחיון (ישראל ביתנו). בהלול הודיע בתכנית לא פוליטית בערוץ 1 שהוא מתכוון להתמודד. אני פרסמתי בפלוג שהוא במגעים עם מרצ (מאז אף נודע לי שגם עם מפלגת העבודה הוא מפלרטט).
כמו כן – עד סוף החודש: הפניה של יו״ר הרשות הפלסטינית לאו״ם – כדי להצהיר שהשטחים הכבושים הם שטחה של פלסטין
מוצ״ש 1 בנובמבר
עצרת לזכר יצחק רבין, בה ישתתף בנו יובל רבין. הגוף המארגן: ישראל יוזמת
עצרת נוספת לזכר רבין, בהשתתפות נשיא המדינה ראובן ריבלין תיערך גם ב 8 בנובמבר.
יום ג׳ 4 בנובמבר
בחירות אמצע הקדנציה – ברחבי ארה״ב
עושה לכאן קופי פייסט מן המידע הכללי שהעלתי שבוע שעבר (לא חל שינוי ועקב מיעוט הגולשים בחג אני מעבירה לפה):
מה על הפרק?
– בחירות לשליש מן הסנאט (ייצוג מדינתי) של 33 סנטורים מתוך ה 100: לדמוקרטים יש כיום רוב בסנאנט, 53 דמו׳ + 2 עצמאיים שמצביעים איתם לעומת 45 רפובליקנים.
כדי להפוך את הקערה הרפובליקנים צריכים להכניס 6 סנטורים (מתוך ה 33). על פי מרבית התחזיות הפוליטיות הרפובליקנים מאוד קרובים למהפך. בחלק מן המדינות התוצאות עשויות להיות מאוד צמודות ועל כן ימשכו לתוך 2015 (סיבוב נוסף או בתי משפט). למי שרוצה לקרוא את פירוט המדינות הדמוקרטיות העשויות לעבור לידיים רפובליקניות, הנה הלינק הבא.
– בחירות לבית הנבחרים (ייצוג איזורי) של כל 435 הצירים מתוך ה 435: לרפובליקנים יש כיום רוב בבית הנבחרים של 233 נבחרים שהם 53%. על פי התחזיות הרפובליקנים יעבו את הרוב שלהם ל 241 נבחרים (כ 55%).
– בחירות למושלים ב 38 מדינות מתוך 50: בחלק מן המדינות יש קמפיינים מעניינים ובמיוחד כדאי לשים לב לתוצאות כיוון שמושלות נחשבת לעמדת קפיצה טובה להתמודדות לנשיאות (או סגנות נשיאות).
– בחירות לבתי נבחרים מדינתיים + בחירות לראשי ערים, מעניינים אותנו פה באופן שולי למעט סיפורי צבע.
האמריקאים מצביעים (כמעט תמיד) על סמך גישותיהם הכלכליות, שביעות הרצון שלהם מנתונים כלכליים (צריכה, משכנתאות, תעסוקה, ביטוח בריאות) אבל ההתנהלות של הנשיא ברק אובמה בכל הנוגע ליחסי חוץ, למאבק בטרור גלובלי, ההתרחשויות במזרח התיכון כולל כמובן ISIS משפיעים לרעה על מצב הרוח ועל האופן בו הנשיא הנוכחי נתפס וכתוצאה מכך, כמובן יש ירידה בתמיכה במפלגה הדמוקרטית.
מוצ״ש 8 בנובמבר
כאמור לעיל, עצרת רבין נוספת בהשתתפות נשיא המדינה ריבלין.
התודה השבועית שלי לכל המשלמים הקבועים, החדשים והותיקים של הפלוג. אי אפשר לעשות עיתונות עצמאית מבלי תמיכה שכזו.
העלתי השבוע פוסט ובו הסברים לגבי תכניות עתידיות, סוג של התנצלות על ריבוי המיילים הנשלחים מן הבלוג הזה (ועוד חפירות).
כמו כן –
אתה לא חותם לליכוד, אתה חותם בשבילי – גיוס מתפקדים לליכוד באמצעות הקבלה/תנועת ביחד (פוסט חובה לליכודניקים)
מתח״ככים – חג: גלעד ארדן נפגש לשיחה צפופה עם ניר חפץ, חנוך דאום צילם את ליברמן משחק טניס ועוד זוטות.
כשדרעי איים לייסד מפלגה מתחרה, שרי רוט
מדינה פלסטינית בגבולות 1967 – הטקסט המלא המתוכנן של הפניה הפלסטינית לאו״ם.
ממוצאי כיפור: נתניהו דופק את תכנית אפסמעמ של לפיד
מראש השנה: הרפתקאות הדוד אריה בערבות מדיניות החוץ הישראלית, סאטירה
זה רק נראה כמו הזמנה לפוסט(ים?) שמתרכזים בעיקר בבחירות בארה״ב?
איילת שקד מבזבזת את זמנה סתם. חבל. הגעה לאירוע נוסף של עוד אחת מעמותות ממומנות-החוץ, שבה היא תתפקד כנציגתו הבלעדית של המרכז-ימין הציוני (תהיה שם גם עליזא לביא, אבל היא מ”יש עתיד”, ואצלם אף פעם לא ברור על איזה צד קמו הבוקר). כל שאר הדוברות נעות על המרחב שבין חנין זועבי לזהבה גלאון…
הגעה לכנסים כאלה, לא תעזור לשקד לשפר את תדמיתה בשמאל (בדיוק כפי שהעלאת תמונות מטיול שעשתה בחג, רק גרמה לתגובות הפוכות ממה שקיוותה, בידי אותם אנשים). שקד צריכה להבין שהיא, כחילונית תל אביבית, אשכנזי וימנית – נחשבת לאיום גדול בהרבה בידי השמאל הקיצוני, מאשר כל מתנחלים עם דובון ועוזי. כל הניסיונות שלה להעגיע לכנסי האולטרה-שמאל, ובכך להציל אותם מלהיראות כפי שהם באמת (מדורת שבט פנים-מגזרית שעסוקה בעיקר בלספר לעצמה כמה היא נאורה ומתקדמת, וכמה קשה לה עם כל הבבונים מסביב…).
איילת שקד תעשה טוב לשליחותה הציבורית, וגם לעצמה אישית, אם תחדל מלשתף פעולה עם בזבוז הזמן. היא מנהיגת ציבור מוכשרת, עם עתיד וורוד למדי, וחבל לקלקל אותו באמצעות הגעה לאירועים שבהם יושבים אנשים שרק מחכים למעידות שלה.
הגברת שניידר,
לצערי את מטעה את קוראיך. מעבר לכך שמשה איפרגן הוא אדם הזוי, הוא בכלל לא מראשי הסניף בירושלים. הוא אפילו חסר כל כח בירושלים. כוחו כל כך דל בסניף עם כמות חברי המרכז הגדולה בליכוד שהוא לא יכל להבחר כחבר מרכז מסניף ירושלים ונאלץ להכנס בעתירות משפטיות וכשנתיים לאחר הבחירות למרכז כחבר מרכז מחדרה (!!) בעקבות פרצה וסכסוך שהסניף המרוחק עייף ממנו.
ד”ש לאריק זיו ותבקשי בפעם הבאה שלא יאכיל אותך שטויות שמקדמים את החברים חולי הנפש שלו.