קמפיין אובמה היה בחוד החנית של הפיתוחים הדיגיטליים ב 2008 ועכשיו, חצי שנה לפני הבחירות לבית הלבן אנשי הדיגיטל הפוליטיים של אובמה מנסים להעלות את הפעילות הפוליטית ברשת במדרגה נוספת. על פי פרסומים פה ופה, הפעילות הפוליטית תתבצע באמצעות דאשבורד מיוחד (The Obama 2012 Dashboard), שכבר עוצב והוכן.
“הדאשבורד הולך לעשות שינוי עצום” הם כותבים “בפעם הראשונה תוכלו להצטרף, לחבור ולבנות את הצוותים המקומיים שלכם ברשת”.
במה מדובר? השתתפות פוליטית און ליין מתחלקת לשלושה היבטיים מרכזיים: תומכי רשת (מסמני לייקים, מפיצי מידע, מארגני מפגשים וכו’), קבצי מידע בנוגע למצביעים פוטנציאלים (רשימות שמיות ארוכות עם טלפונים, גיל, כתובת וכו’) וקבצי מידע בנוגע לתורמים (סביר להניח שמי שתרם, אפילו סכום פעוט למועמד מסוים, יצביע לו לאחר מכן, כיוון שמבחינה רגשית הוא כבר Invested).
הנכתב לעיל, מתרחש במקביל לפוליטיקה הרגילה של פעם (מפגשי פנים אל פנים, תורמים כבדים וכו’). אך כשקמפיין מסוגל לגרום לגולש להפוך ממסמן לייק או מפרסם סטטוס תמיכה, לאחד שמנסה לארגן מפגש, מביא חברים למפגש, תורם סכום פעוט, גורם לחבריו להיות מעורבים – הוא גם יקבל את אותו אדם ואת סביבתו (ככל הנראה) בקלפי. ושוב, אני מדגישה, זה לא תוך ויתור על פוליטיקה ישנה, אלא כתוספת.
כל המידע הנ”ל, על פעילי רשתות, מצביעים ותורמים פוטנציאלים מסתובב בקרב הקמפיינים, אך עד היום הוא נשלט ונוהל באופן ריכוזי על ידי הנהלת הקמפיין.
הדאשבורד החדש של מטה אובמה, יאציל סמכויות מטה, למתנדבים מקומיים ויאפשר להם להעלות מידע ולקבל לידם מידע, לקבץ סביבם את הפעילים, להפעיל את רשימות הטלפונים ואת הפנייה לתורמים. המידע שנאסף ונלמד באמצעות ה canvassing או ה phone banking, יאגר ויחולק מחדש באופן מקומי, כך שמנהלי מטות מקומיים העובדים בהתנדבות יוכלו להשתמש בו באופן יותר אפקטיבי.
על פי הפרסומים, העסק ינוהל כמעין פארם-וויל תחרותי. כל מתנדב-ראש מטה מקומי, יקבל “עיר קטנה” לניהולו האישי והוא יתחרה מול מנהלי מטות מקבילים. קמפיין אובמה בנה לאותם מנהלי מטות מקומיים מערך תגמול וקידום האמור להפוך אותם ליותר יעילים. ניהול הדאשבורד יעשה באמצעות אתרי אובמה וכן, באמצעות אפליקציית סמרטפון/אייפאד ייעודית.
לפני כמה שבועות נתקלתי באתר נשיין בילדר וכתבתי עליו כאן ב”איך בונים אומה“. הדאשבורד של אובמה, אם הבנתי נכון, נמצא בכיוון הזה. בעוד הנשיין בילדר הוא גנרי ויכול להתאים לכל קמפיין בכל מקום, אובמה בונה את הדאשבורד שלו כשהוא מכיל כבר את המסרים הפוליטיים שלו.
למי שמתעניין בשילוב בין הדיגיטל לפוליטיקה, אני ממליצה להתעדכן באתר טק-פרזידנט. הם התחילו לעקוב אחר ההתפתחויות בתחום כבר ב 2007 (והם טובים, אך למרבה הצער, החלו לקחת כסף לאחרונה על חלק מן התכנים).
אגב ההתמודדות אובמה-רומני, על פי סקר חדש של הניו יורק טיימס -וחדשות סי.בי.אס רומני מוביל על אובמה 46%-43% בקרב מצביעים רשומים בכלל ארה”ב. למי שרוצה לעקוב לעומק, מוצע להציץ בטבלאות ממוצעות (המשכללות נתונים ממספר רב של סקרים). אני נוהגת להתעדכן באתר ריל טיים פוליטיקס (של מגזין טיים), שם אובמה מוביל כרגע ב 1.8 (בממוצע). שזו לא ממש הובלה, אלא שוויון.
יחד עם זאת, צריך לומר, שתוצאת הבחירות בארה”ב אינה נקבעת כתוצאה מהעדפה הלאומית הכוללת למועמד זה או אחר, אלא ברמת המדינות. ויש מדינות שמשקלן גדול משל אחרות (בשל גודלן ובשל ההיסטוריה שלהן כמדינות מתנדנדות). ולכן, אם לשפוט על פי בחירות אובמה-מקיין ב 2008, הסקרים הספציפיים בוירג’יניה, פלורידה, פנסילבניה ואוהיו חשובים יותר מן הסקרים הכלל-מדינתיים (או בהסבר בוטה יותר: לתשובה של מצביע מקליפורניה או ממרילנד בסקר אין שום משמעות, ממילא אלה שתי מדינות כחולות, שבוחרות אוטומטית באובמה).
אם מתבוננים על טבלת המדינות הספציפיות, אפשר לראות שבאוהיו, פלורידה, וירג’יניה אובמה מוביל בפערים קטנים יחסית שניתנים למחיקה (על ידי רומני) תוך זמן קצר.
בנוסף, בתחום המנהלות האישיות, אני מפנה את תשומת הלב לעמוד הסקרים החדש שלי, שהועלה אתמול בערב בסיועו של עמרי אריאב (@omriariav). תציצו שם, זה כבר יותר יפה ונעים ובקרוב תוגש שם גם עוגה צבעונית.
פוסט מרתק, ובכלל, תקופה של בחירות בארצות הברית היא תקופה מרתקת מאד.
תודה, טל 🙂
תודה מורד!
כמה עצוב לי,
כבר לפי יותר מחמש שנים, כתבתי והצגתי מפרט למערכת דומה שתאפשר ייצור וניהול קמפיינים רחבים ורבי משתתפים ב-OFFLINE וב-ONLINE דרך כלים כאלו … רק אף אחד לא רצה לשמוע מזה.
🙁
ואולי לא מאוחר מדי. זה לא קיים בארץ. עכשיו זה הזמן, לא?
זו לא תשתית זולה, מה שאני חושב עליו … יש לי קונספט של ממשק הפעלה מ-הONLINE לתוך ה-OFFLINE. זה ישנה את כל עולם הקמפיינים …
כל הכבוד. אי אפשר שלא להתרשם שאת חיה נושמת ואוהבת את מה שאת עושה .מעודכנת ומעדכנת כל הזמן.
תודה רבה.
איך הם מחלקים את סמכויות הצפייה ברשימות השמיות? הרי אני מניח שלא כל תומך יוכל לצפות ברשימת כל הפרטים של המצביעים הפוטנציאלים, נכון?
אני גם מניחה כמוך. סמכויות הניהול והמידע לא ינתנו לכל תומך, אלא למנהלי מחוזות איזוריים. מעין מתנדבים בכירים. אתה יודע, להבדיל, כמו שהיום בתוכנת הניווט וייז, יש לך וייזר’ס, שזה מתנדבים עם סמכויות מיפוי עירוניות (או אם תרצה, עקרון ההיררכיה של ויקיפדיה), אז אותו הדבר. ואני אומרת זאת בזהירות, כי הם לא יצאו עם התוכנית במלואה. אבל זה מה שאני מבינה
טל, פוסט מעולה, מלא מידע ומחכים. תודה!