בחברת פייסבוק טוענים שיש התאמה מסוימת בין כמות החברים בעמוד של פוליטיקאי לבין הצלחה בקלפיות. בבחירות אמצע הקדנציה בארה”ב בנובמבר 2010, הפוליטיקאים עם הכי הרבה לייקים זכו גם בקלפיות ב 71% מן המקרים. טוויטר ניבא תוצאות אפילו בהצלחה גדולה יותר, ב 74% מן המקרים.
בישראל הקשר עוד לא נבדק.
לפי נתוני המתפקדים למפלגה שמפרסם יואב יצחק כאן – יש לקוות עבור ששת המועמדים שהלייקים לא משקפים דבר וחצי דבר. 65 אלף מתפקדים נרשמו בשבועות האחרונים, כשעמיר פרץ פקד לפחות 25 אלף מתוכן ובוז’י הרצוג כ 12 אלף איש. סך כל הלייקים של ששת המועמדים מגיע בקושי ל 20 אלף ומשקלם משקל נוצה. אין פשוט מלסמן לייק ויש להניח שרק מיעוט שבמיעוט מן התומכים ברשת ת
אני ניסיתי לבדוק פה ב’פלוג’ לפני כמה חודשים את הפעילות של חברי הכנסת בפייסבוק, בטוויטר, ביוטיוב ובאתרים שלהם – באופן כללי. הכנתי טבלה מפורטת ואף דירגתי את כל חברי הכנסת, על פי רמות האינטנסיביות של פעילות הפייסבוק שלהם, האם הם משתמשים בטוויטר (רק מעט נוגעים ברשת המיקרו בלוגינג) ואיך מתפקדים האתרים שלהם.
המסקנות לגבי מי הח”כים הכי פעילים מופיעות כאן וכאן.
בחודשים שחלפו מאז אותו פוסט, שמתי לב שחברי כנסת רבים המירו את עמוד החברים שלהם בפייסבוק (עמוד המוגבל ב 5,000 איש) לעמוד פוליטיקאי (מן הסוג המצריך אך ורק הצטרפות באמצעות ‘לייק’, ולא המתנה לאישור חברות). יש עדיין חברי כנסת שלא משתמשים בפייסבוק, אך הם מעטים. בטוויטר, לעומת זאת, משתמשים מעט מאוד חברי כנסת ואני בטוחה שזה הנושא הזה ישתנה בקרוב מאוד.
הפריימריז במפלגת העבודה מציבים את ההזדמנות לבדוק שוב את רמת הפעילות האינטרנטית שמועמדי העבודה מנהלים בימים אלה: עמרם מצנע, שלי יחימוביץ’, עמיר פרץ, שלמה בוחבוט, אראל מרגלית ובוז’י הרצוג.
אז הנה הטבלה עם הנתונים:
-
מועמד חברים בפייסבוק עוקבים בטוויטר אתר שלי יחימוביץ 9868 841 http://shelly.org.il/ אתר פעיל, יחימוביץ מייצרת תנועה באתר בזכות נושאים שהיא מעלה קודם כל שם.
עמיר פרץ 5658 @amirperetz 18
בקושי פעיל
http://www.amirperetz.co.il עמרם מצנע 2871 22 לא פעיל
http://www.mitzna.co.il/ למרות שנכנס למירוץ אחרון, קצב ההצטרפות אליו מרשים
בוז‘י הרצוג 1424 אין http://www.herzog.co.il/ שלמה בוחבוט 1072 אין http://www.maltar.org.il/he/ אראל מרגלית 789 94 רק התחיל
http://erel.org.il
והנה חלק מן התובנות שלי ממעקב אחרי המועמדים:
למרות שפרץ פקד את המספר הגדול ביותר של החברים, יחימוביץ’ מובילה מבחינת אינטנסיביות הפעילות ברשת.
למרות שהפעילות של מצנע נראית צנועה במבט ראשון, קצב הגדילה של הקהילה החברתית שלו הוא גדול
למרות שאראל מרגלית אחרון בכל הנתונים, הפעילות שלו מייצרת הכי הרבה באז
למרות שבוז’י הוא אולי המועמד הבולט ביותר בתקשורת (או זה שזוכה לפרגון הרב ביותר), הוא לא מצליח לייצר פעילות משמעותית ברשת החברתית.
אחרי שיסתיים שלב ההתפקדות למפלגה, ינסו כל השישה למשוך כמה שיותר תומכים. אני אשתדל ללכת לחוגי בית, כמו גם לבדוק מה הם עושים ברשת. ובספטמבר נוכל לבדוק תוצאות בקלפי אל מול רשתות חברתיות.
http://twitter.com/#!/amirperetz
אבל פעיל הרבה פחות ממה שהייתי רוצה, אני חייב להודות.
נדמה לי שבישראל, בעקבות פרשת עיר לכולנו, אפשר להכריז רשמית שאין שום קשר בין תמיכה ברשתות חברתיות לבין הישגים אלקטורליים.
כבר מתקנת את הלינק של פרץ לטוויטר. תודה.
מה זה פרשת ‘עיר לכולנו’? נראה לי שלא הייתי בארץ בשנים הרלבנטיות. אשמח אם תספר. ובכל מקרה, הדברים האלה דינמיים מאוד כך שגם אם היה משהו בעייתי בעבר, זה עשוי בהחלט להשתנות. לפני שלוש או ארבע שנים כשלכולם בארה”ב כבר היה פייסבוק וזה היה מאוד פעיל, בארץ לא הבינו בכלל מה העניין (ואפילו היו יורדים על מי ששם)
בבחירות לעיריית תל-אביב (2008?) עיר לכולנו ודב חנין שלטו בפייסבוק ובטוויטר בצורה מוחלטת לחלוטין. אם היית מבססת את ההתרשמויות שלך רק על הרשתות החברתיות, תוצאה הפוכה מזו שבמציאות (כלומר, כשליש מהקולות לחולדאי) הייתה נחשבת הצלחה לחולדאי…
אבל את צודקת שהנוכחות הישראלית בטוויטר, ובעיקר בפייסבוק, הרבה יותר משמעותית היום מאשר ב-2008, ולא בטוח שההשוואה בת תוקף.
אתה לא יכול להגיד שאין שום קשר. הפעילות המקוונת הפכה את תל אביב מעיר של מועמד מכהן יחיד ללא מתחרים לעיר שבה שמאלני קיצוני לא-ציוני קיבל 34.3% מהקולות וסיעתו קיבלה את רוב הקולות, יותר מסיעת ראש העיר הנבחר.
במקום עיר לכולנו צ”ל חד”ש והירוקה מימד בבחירות לכנסת ב-2009
אהלן טל,
כרגיל מידע מעולה והפעם פוגע במגרש הביתי.
כתומך של בוז’י בפריימריז (כבר צמחנו ל1428 🙂 אני נכנס לשם בעיקר כדי לקבל עדכונים. אני מאמין שמספר המתפקדים בהחלט מנבא יותר מלייקים כי הגוף הבוחר הוא די קטן.
אספר אנקדוטה חביבה מאתמול, פגשתי את ניצב בדימוס משה מזרחי (פעיל של מרגלית)ברחוב ואמרתי שלום חברי למפלגה. האיש אמר שזאת פעם ראשונה שפונים אליו ככה והוא מופתע לטובה. כניראה שמי שמתפקד מתוך עניין יודע גם בלי הלייקים וכמו שיש מתפקדים מלחץ יש גם מלייקקים מלחץ.
בהמשך למה שאתה אומר, אני כן חושבת שבבחירות פנימיות, במיוחד עבור מועמדים שהם לא מוכרים (זה לא המקרה של בוז’י), הרשתות החברתיות יכולות לתת איזה פוש קטן. כלומר, כאשר מדובר בפריימריז ואנשים, נניח, מתקוטטים על מקומות 15 או 16 בתוך מפלגה מסוימת, אז לפעילות און ליין שלהם יכולה להיות משמעות. פעילות און ליין היא כרגע לא דבר שיכול לקדם אדם להיות יו”ר מפלגה, ראש עיר או ראש ממשלה. אבל היא תוספת לקמפיין שפוליטיקאים חייבים להשתמש בה, גם אם היא לא מביאה ממש קולות.
צודקת 100%. בהנחה שמרגלית רק מעוניין במקום טוב ברשימה ולא באמת מאמין שיהיה יו”ר אז אכן החשיפה תמצב אותו בנקודה מצויינת ברשימה.
טל שלום!! שמח לקרוא אותך בפייסבוק, לדעתי המתפקדים לא מתבטאים באינטרנט בנפח כזה שיהווה משקל בפריימריז. עושה רושם שפרץ עולה לסיבוב השני בהליכה ולא בטוח בכלל שיחימוביץ’ תהיה מולו. למפלגה זו לא בשורה כלל ועיקר, במידה ויחימוביץ’ לא מנצחת יאלצו תומכי המפלגה להעזר במשפטו האלמותי של האיש המת דן בן אמוץ: “אני וששת קוראי הנאמנים”…..
אגב בעניין אחר: מה דעתך על המשולש: שלי יחימוביץ’ (האקסית), אורלי וילנאי (הנוכחית) וגיא מרוז שובר הלבבות……..
המחקר שלך מענין אותי. המדיה שהקמתי בקרן ברל כצנלסון “בתנועה מתמדת” הפתיעה גם אותנו בכמה מובנים, אשמח לעקב אחרי המשך העשייה ואף לשתף.
בהצלחה
תודה רעיה. זה לא מחקר במובן האקדמי, כמובן. אני עיתונאית שעוקבת אחרי פוליטיקה בארץ (וקודם בארה”ב בתפקידי הקודם).
ראי גם סקר בעבודה שחורה בדף הבית מימין, התוצאות כעת הן
http://www.blacklabor.org/
שלי יחימוביץ’ (41%, 674 Votes)
עמיר פרץ (22%, 357 Votes)
מה זה משנה? מפלגה אבודה (15%, 242 Votes)
עמרם מצנע (נוסף למשאל ב-28.4) (8%, 123 Votes)
יצחק הרצוג (7%, 120 Votes)
מועמד/ת אחר/ת (3%, 50 Votes)
אראל מרגלית (נוסף למשאל ב-28.4) (2%, 30 Votes)
שלמה בוחבוט (2%, 29 Votes)
Total Voters: 1,625
A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this arictle.