הנה ממצא שאינו מאוד מפתיע ובכל זאת ראוי לדווח עליו בהיותו חדשני. משתמשי רשתות חברתיות יותר מעורבים פוליטית מאחרים. מכון המחקר פיו חקר ובדק את הפעילות הפוליטית של משתמשי רשתות חברתיות בארה”ב – לינקדין, פייסבוק, טוויטר, מייספייס – במהלך בחירות אמצע הקדנציה בנובמבר 2010 והגיע למסקנה שמי שנמצא ברשתות החברתיות, גם מגיע פיזית ליותר עצרות פוליטיות, מנסה להשפיע על הפעילות הפוליטית של אחרים ומשתתף בבחירות עצמן.
כלומר, פעילות הלייק בעד או נגד הקוטג’, לא תישאר רק במסגרת הגבינה הלבנה. הפעילות האזרחית שמובילה אנשים למחאה ברשת, תתורגם בסופו של דבר גם למעשים. כך אפשר להבין את תוצאות המחקר הזה.
המחקר בכללותו לא עסק רק בפוליטיקה, אלא גם מצא שמשתמשי רשתות חברתיות סומכים יותר על אנשים אחרים, נוטים יותר לחדש קשרים ישנים ומצליחים להשיג לעצמם תמיכה חברתית ממשית, יותר מאשר אנשים אחרים. למי שנמצא בתוך הרשתות החברתיות הממצאים אינם מפתיעים, ושוב, חשיבות התוצאות הנה בעצם עריכת המחקר על ידי מכון מוביל כמו פיו.
על פי נתוני הבסיס להשוואה, באופן כללי 10% מן האמריקאים השיבו שהלכו לעצרות פוליטיות. 23% השיבו שניסו לשכנע אחרים להצביע למועמד זה או אחר ו 66% השיבו שבכוונתם להצביע (או שהלכו להצביע). הנתון האחרון גבוה בהרבה מתוצאות האמת, כלומר 41% שבאמת הלכו להצביע בבחירות אמצע הקדנציה.
בטבלה הבאה, אפשר לראות שמשתמשי לינקדין מובילים ואחריהם אנשי הפייסבוק וכו’.
מכון העיתונות פוינטר, לקח את הנושא צעד אחד קדימה וניסה לפענח כמה מאתרי החדשות בתחום הפוליטי מצליחים למנף את התשוקה של אנשים להיות מעורבים פוליטית, כדי לגרום להם לקרוא יותר חדשות. גם להם יש טבלה יפה:
הטבלה משווה בין כמות הכניסות בחודש לבין מספר המעריצים בעמוד של אתר החדשות. האתרים הנ”ל הם אך ורק אתרים שעוסקים בחדשות פוליטיות. באופן גס, למעט MoJo כמות הלייקים קשורה קשר ישיר לכמות הצפיות בחודש. כלומר, תנועה בפייסבוק מביאה תנועה באתר חדשות פוליטי?
באופן אישי, היה מסקרן אותי למצוא מחקר שבודק את הפעילות של הכתבים עצמם, ביחס לתנועה באתרים. ולא רק את ההשפעה של לייק על אתר החדשות בכללותו.
מעניין,
אך נראה לי כשזה מגיע למעשים האחוז הוא קטן מאוד לעומת אחוז המביעים דעה. כוונתי היא לעניין הקוטג’.. קל מאוד לעשות לייק אך לצאת לרחוב הרבה יותר קשה. חשוב לומר שאני לא מזלזל בכוחה של הרשת החברתית אך כשזה אמור להיות מתורגם למעשים.. אם 90,276 הצטרפו לאירוע בפייסבוק, אולי רבע אחוז יצאו לרחובות משמע 250 איש..
אתה לחלוטין צודק. אבל מבחינת התנהגות פוליטית, זהו סוג חדש של פעילות, שיכולה להיות לה תרומה למעשים אזרחיים. כבר היום אין ספק שהפייסבוק הוא כלי התארגנות מצוין. כמה אנשים ממש עושים? לא בטוח שיותר, אבל הרשת החברתית היא כנראה אטרקציה לאלה שמחפשים לעשות.
נכון, לייק בלחיצה אחת, וגם אם הוא בכינוי אף אחד לא יודע מי זה, כמובן זה נותן שני דברים חשובים, האחד שזה מהיר וקל, והשני זה לא מזהים אותי.